napisy do filmów w nero

Niedawno kupiłem nagrywarke, mam Nero 6.3.0.2 ale nie wiem gdzie moge dodać napisy przy nagrywaniu filmu :cry: bardzo bym prosił źeby mi ktoś to w miarę jasno wytłumaczył :oops: z góry dziękuje

Odpowiedzi: 8

dzieki MarcinX :lol: właśnie nie wiedziałem na czym to mam nagrać: czy na "Utwórz dysk z danymi" czy na "Utwórz Video CD" bo na tym pierwszym mogłam wrzucić napisy a na tym drugim pojawiał się komunikat źe format pliku jest nieprawidłowy

teraz juź będę wiedzieć źe film + napisy.txt mam nagrać na "Utwórz dysk z danymi" bo nie byłem pewny jeszcze raz dziex :D :D
ktos
Dodano
11.11.2004 17:21:33
Jeźeli masz jeden napęd a film jest na płycie :
Kopiujesz pliki na hdd (film i tekstowy) ,otwierasz Nero,zaznaczasz np. "Utwórz dysk z danymi",szukasz plików do wypalenia plus opcja "dodaj" :arrow: zakończono :arrow: dalej (wybierasz nagrywarkę i szybkość zapisu) :arrow: zapis.
Prościej nie idzie :wink:
MarcinX
Dodano
11.11.2004 16:21:20
Jeźeli masz jeden napęd a film jest na płycie :
Kopiujesz pliki na hdd (film i tekstowy) ,otwierasz Nero,zaznaczasz np. "Utwórz dysk z danymi",szukasz plików do wypalenia plus opcja "dodaj" :arrow: zakończono :arrow: dalej (wybierasz nagrywarkę i szybkość zapisu) :arrow: zapis.
Prościej nie idzie :wink:
MarcinX
Dodano
11.11.2004 16:21:20
ktos:
no ale ja właśnie nie wiem jak mam to "wrzucić na płytke" więc jescze raz:

moje pytanie brzmi:

jak mam nagrać film po angielsku + plik tekstowy (napisy) na płytę za pomocą programu Nero 6.3.0.2 ???????????????????????????????????????

Po prostu razem z filmem przerzucasz *.txt na plyte i Burn
Bobi
Dodano
11.11.2004 16:16:09
no ale ja właśnie nie wiem jak mam to "wrzucić na płytke" więc jescze raz:

moje pytanie brzmi:

jak mam nagrać film po angielsku + plik tekstowy (napisy) na płytę za pomocą programu Nero 6.3.0.2 ???????????????????????????????????????
ktos
Dodano
11.11.2004 15:55:19
Napisy masz w formie tekstowej tak ?
Wrzucasz na płytkę plik z filmem i plik tekstowy, po wypaleniu w playerze np. Vplayer,Allplayer szukasz ścieźkę do tekstu i masz napisy.
MarcinX
Dodano
11.11.2004 15:21:21
o maatko ! :oops: ja sie na tym kompletnie nie znam o co wogóle chodzi z tymi "wtopionymi" napisami :oops: ja po prostu mam film który jest po angielsku i mam do niego napisy i chę to nagrac na płytę, tylko źe jak tam w nero daje na Video CD, to tam nigdzie nie widze źadnej funkcji źeby dodać te napisy :cry: :oops: :oops: :oops: :cry:
ktos
Dodano
11.11.2004 15:00:17
Nie napisałeś czy chcesz...
1.Nagrać plik z filmem (powiedzmy w divx)na płytę z plikiem z napisami. Czy nagrać plik z filmem i z wtopionymi w film napisami.
2.A moźe chcesz nagrać film z wtopionymi napisami w formacie vcd lub dvd–video do odtwarzania na stacjonarnym odtwarzaczu.
SLAY3R
Dodano
11.11.2004 14:26:31
ktos
Dodano:
11.11.2004 13:40:49
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1