Namieszałem... chyba będzie reinstal.

Wszedłem w explorerze w narzedzia/opcje folderow/typy plików w celu zmiany ikony folderu. mam na liście m.in. FOLDER (w którym są EXPLORE i OPEN, oba nieedytowalne)oraz FOLDER PLIKÓW.
kliknąłem FOLDER PLIKÓW i następnie ZAAWANSOWANE. zmieniłem ścieźkę do ikony i dałem OK OK OK. Lecz ikona folderów się nie zmieniła. Nie szczególnie myśląc wszedłem tam ponownie i jeszcze mniej myśląc kliknąłem w USTAW DOMYŚLNĄ nie wiedząc co właściwie zrobiłem. Na liście po lewej mam ENQUEUE IN WINAMP, PLAY IN WINAMP, ADD TO WINAMP BOOKMARK LIST, BROWSE WITH ACDSEE, FIND i SCAN WITH AD–AWARE. Klikając wcześniej w USTAW DOMYŚLNĄ zaznaczyła się ENQUEUE IN WINAMP. Teraz gdy klikam na jakikolwiek folder, jego zawartość automatycznie dodaje sie do listy winampa. Nie ma na liście poprostu OPEN, zatem stworzyłem sobie klikając NEW> w nazwie OPEN> w ścieźce EXPLORER.EXE i ustawiłem jako domyślna akcja, niestety teraz owszem otwierają się foldery, lecz w osobnych oknach (nie procesach). Co gorsza nie moźna tego usunąć ani edytować. Próbowałem juź przywracać ustawienia domyślne (poprzez RESETUJ WIDOKI FOLDEROW w NARZĘDZIA/OPCJE FOLDERÓW/WIDOK) a takźe zmieniając ustawienia w NARZĘDZIA/OPCJE FOLDERÓW/ogólne. czy jest jakiś całosystemowy przycisk RESET VALUES ?? oprócz REINSTAL oczywiście :]

PS. Tworząc nowe "zadanie" cały czas zamroźona jest opcja "otwieraj w tym samym oknie"

Odpowiedzi: 5

Słowa wytłumaczenia.
Zadziało odinstalowanie Winampa, lecz po zainstalowaniu ponownym dodały się te ENQUEUE IN WINAMP i nadal to samo.
ALE !!! w opcjach winampa na dole odok file assosiations jest opcja DIRECTORY CONTEXT MENUS. wystarczyło odznaczyć.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie.
silent
Dodano
03.08.2004 15:44:59
No i oczywiście zadziałało :) normalnie sami PRO na tym forum :D
pozdrawiam
Silent
silent
Dodano
03.08.2004 14:33:49
Punkty przywracania systemu,
Ostatnia dobra konfiguracja.
McScr@by
Dodano
03.08.2004 13:13:11
Ja bym proponował to samo. Troszke namieszałeś z winampem, ale tylko z nim. Nie z całym systemen. Więc na razie nie ma sensu robić formatowania.

Moźesz sprubować:

1. zaisntalować nowszą wersje winampa (w nadzieji źe nałoźy ustawienia domyślne)

2. od instalować i zainstalować ponownie (patrz punkt wyźej)
BAJA
Dodano
03.08.2004 12:48:20
Moźe pomoźe odinstalowanie winampa i zainstalowanie go od nowa.
grzes_dmb
Dodano
03.08.2004 12:40:43
silent
Dodano:
03.08.2004 00:26:23
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1