nakładka która powoduje ze win XP wygląda jak LONGHORN
skąd moge sciągnąć taki dodatek co powoduje ze win XP wygląda jak LONGHORN?? za odpowiedz zgóry dziękuje. :) :) :) :) :) :)
Odpowiedzi: 20
Jestem tu nowy, więc jak moźna to nie gardzcie mnią.
Pytanie moje brzmi: Z kąd moźna ściągnąc oryginalme theme z Windows'a Longhorn ( Aero.theme )
Pytanie moje brzmi: Z kąd moźna ściągnąc oryginalme theme z Windows'a Longhorn ( Aero.theme )
kurcze,extra wygląda ten Longhorn :D Po zainstalowaniu nowego BootScreen,miałam problemik z tym klikaniem za kaźdym razem co uruchomić..czy xp czy ten bootscreen...A teraz dzięki SPL wszystko jest juź jasne :D
Vires:
Jeśli myślicie źe win Xp lub 2000 są najlepsze to się strasznie mylicie. Ja mam XP, Longhorna M4 i wg. mnie longhorn jest najlepszy :!: Jak zobaczycie ile on ma funkcji to wam oczy wyskoczą :!: Nie mówie o tym źe jest tylko po angielku i ma "kilka" błędów i niedociągnięć ale i tak jest 1000x lepszy od innych.
MarcinX:
Nie ma Xp Longhorna M4 :shock: .
No chyba źe to Xp z nakładką Longhorna zrobiony w jakimś M4 :shock: :twisted: .
Ten system wyjdzie w 2006 roku.
:lol: :lol: :lol: :lol:
To źeś przysrał. No jak nie ma? Kolega napisał: "Ja mam XP, Longhorn'a M4 i wg. mnie longhorn jest najlepszy" – chodziło o to źe ma Windows'a XP i Windows'a Longhorn na jądrze M4 i według niego Longhorn jest lepszy.
Pre–Alpha 3663 M2 Build (lab06_N.020728–1728) – 19 listopad 2002
Pre–Alpha 3670 M2 Build (lab06_N.020819–1749)
Pre–Alpha 3683 M3 Build (lab06_N.020923–1821)
Pre–Alpha 3708 M3 Build (lab06_N.021108–1847)
Pre–Alpha 3718 M3 Build (lab06_N.021119–1730)
Pre–Alpha 4006 M4 Build (main.030203–1038)
Pre–Alpha 4007 M4 Build (main.030214–????)
Pre–Alpha 4008 M4 Build (main.030219–1933) – 28 luty 2003
Pre–Alpha 4015 M5 Build (main.030328–1500) – kwiecień 2003
Pre–Alpha 4015 M5 Build (lab06_N.030403–1706)
Pre–Alpha 4018 M5 Build (lab06_n030417–1721)
Pre–Alpha 4019 M5 Build (lab01_N.030428–2000)
Pre–Alpha 4029 M5 Build {Technically M6} (main.030619–0000) – 23 wrzesień 2003
Pre–Alpha 4050 PDC Demo M6 Build (private/lab06_demo.031019–1809)
Pre–Alpha 4051 PDC M6 Build (idx02.031001–1340) – 25 październik 2003
Pre–Alpha 4053 M6 Build (main.031022–1720) – 1 marzec 2004
Alpha 4067 WinHEC Demo Build (private/lddm_dev_tech(devdmo).040212–1646)
Alpha 4074 WinHEC Build (4074.idx02.040425–1535) – 4 maj 2004
czytales regulamin :?:
SPL:
1:Style XP http://www.win–os.pl jest do trial jak znajdę cracka lub full do zapodam linię.
nie wydaje mnie sie :lol:
Oki widzę, źe nikomu na powaźnie nie chcę się opisywać jak te nakładki zrobić więc ja napiszę aby uniknąć pytań co? i jak?!!! To lecimy...JAZDA 8)
Oki...Po pierwsze trzeba ściągnąć następujące progsy:
1:Style XP http://www.win–os.pl jest to trial jak znajdę cracka lub full to zapodam linię.
2:SmartBarXP http://www.smartbarxp.com
3:No i skiny–theme,logos,boot screen http://www.themexp.org/ w wyszukiwarce wpiszcie longhorn i tam są skiny,boot screnny,logony itp..
Jak juź mamy zainstalowane softy i ściągnięte skiny to uruchamiamy Style XP...
1:Żeby zrobić them'a: Dajemy na themes–add a new themes–ładujemy ściągnięte themy nio i apply theme.
2:Żeby zrobić ekran logowania: Dajemy na logons–add new logon ładujemy ściągnięte logonsy no i apply logon.
3:Żeby zrobić boot sccrena (ekran z logiem WINXP i paskiem na inny) : Klikamy na BootScreens–dajemy na YES–add a new boot screen–wybieram wcześniej ściągniętego boota i apply boot screen. Wtedy program zmodyfikuje plik boot.ini i źebyśmy nie musieli za kaźdym uruchomieniem kopa wybierać z listy czy chcemy z domyślnym boot screenem czy z nowym, teź musimy zmodyfikować boot.ini file. Oto jak to zrobić: klikamy prawym na mój komputer–zakładka zawansowane potem na dole w "uruchamianie i odzyskiwanie" na ustawienia potem na edytuj i usuwamy ostatnią linijkę"multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect". Wrazie zwalenia czegoś włączamy stylexp dajemy na boot screen i na reset boot.ini file
Wymieniłem najlepsze opcje programu stylexp są jeszcze tapety,wygaszczacze ale z tym dacie radę.
Zaś program smartbar umoźliwia dodanie pasku podobnego do paska z longhorna. Ma spox opcję jak np. ulubione,wyślij odbierz,monitoring i wiele innych polecam!
Oki...Po pierwsze trzeba ściągnąć następujące progsy:
1:Style XP http://www.win–os.pl jest to trial jak znajdę cracka lub full to zapodam linię.
2:SmartBarXP http://www.smartbarxp.com
3:No i skiny–theme,logos,boot screen http://www.themexp.org/ w wyszukiwarce wpiszcie longhorn i tam są skiny,boot screnny,logony itp..
Jak juź mamy zainstalowane softy i ściągnięte skiny to uruchamiamy Style XP...
1:Żeby zrobić them'a: Dajemy na themes–add a new themes–ładujemy ściągnięte themy nio i apply theme.
2:Żeby zrobić ekran logowania: Dajemy na logons–add new logon ładujemy ściągnięte logonsy no i apply logon.
3:Żeby zrobić boot sccrena (ekran z logiem WINXP i paskiem na inny) : Klikamy na BootScreens–dajemy na YES–add a new boot screen–wybieram wcześniej ściągniętego boota i apply boot screen. Wtedy program zmodyfikuje plik boot.ini i źebyśmy nie musieli za kaźdym uruchomieniem kopa wybierać z listy czy chcemy z domyślnym boot screenem czy z nowym, teź musimy zmodyfikować boot.ini file. Oto jak to zrobić: klikamy prawym na mój komputer–zakładka zawansowane potem na dole w "uruchamianie i odzyskiwanie" na ustawienia potem na edytuj i usuwamy ostatnią linijkę"multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect". Wrazie zwalenia czegoś włączamy stylexp dajemy na boot screen i na reset boot.ini file
Wymieniłem najlepsze opcje programu stylexp są jeszcze tapety,wygaszczacze ale z tym dacie radę.
Zaś program smartbar umoźliwia dodanie pasku podobnego do paska z longhorna. Ma spox opcję jak np. ulubione,wyślij odbierz,monitoring i wiele innych polecam!
bajtek:
moim zdaniem najstabilniejszy i najszybszy jest windows2003 (odpalilem go nawet na pentium–pro 200 i 160 mb ram i chodzil jak błyskawica!) – oczywiscie bez źadnych uaktualnień z windows update – bo najlepiej system dziala na tym co dala fabryka :) a aktualizacje niszczą system... :( doświadczyłem tego właśnie na 180–dniowej wersji server2003 enterprise english, który po zaktualizowaniu dzialał jak beta Windowsa 95 :wink:
Tu bym się wadził bo nakładki z reguły ulepszają, przyspieszają. Oczywiście źe są tzw. fleki ale się je wyciepuje .Przykład to TweakXP3 do WinXP –bez tej nakładki to nawet bym nie zainstalował XPka
ja smigam na 2000 Pro :twisted: i stwierdzilem ze poki co nie zamienilbym go na zaden inny... 98 to wiadomo stare a XP Pro jakos mi nie przypadl do gustu. Niedlugo bede testowal Mandrake 10 i Planuje Win 2003. zobacze co to za motyw (ale na moim procku Celeron 400MHz to ja nie wiem jak to bedzie... :cry: )
wszystko świetne tylko źe ta strona nie działa (przynajmniej mi :cry: )jurekwis:
Nakładka nazywa się SmartBarXP i jest na stronie www.smartbarxp.com :D
Polecam wina 2003 tylko źe trzeba go pierw odpowiednio poustawiać (mówie o grafie i muzie i innych goowienek) jest w miare szybcioootki i stabilny chyba najbardziej ze wszystkich produktoof M$. na 2 miejscu u mnie jest Win 2000 ale tylko i wyłącznie z Service Packiem 4. Nio i na 3 o3wiście XP ale PRO. A jeśli ktos lubi kombinacje i zalezy mu na stabilności a nie koniecznie na grniu nio to only Mandrake 9,2
moim zdaniem najstabilniejszy i najszybszy jest windows2003 (odpalilem go nawet na pentium–pro 200 i 160 mb ram i chodzil jak błyskawica!) – oczywiscie bez źadnych uaktualnień z windows update – bo najlepiej system dziala na tym co dala fabryka :) a aktualizacje niszczą system... :( doświadczyłem tego właśnie na 180–dniowej wersji server2003 enterprise english, który po zaktualizowaniu dzialał jak beta Windowsa 95 :wink:
Nie ma Xp Longhorna M4 :shock: .
Jeśli myślicie źe win Xp lub 2000 są najlepsze to się strasznie mylicie. Ja mam XP, Longhorna M4 i wg. mnie longhorn jest najlepszy :!: Jak zobaczycie ile on ma funkcji to wam oczy wyskoczą :!: Nie mówie o tym źe jest tylko po angielku i ma "kilka" błędów i niedociągnięć ale i tak jest 1000x lepszy od innych.
Uźyłem programu StyleXP. Schemat pobrałem ze strony www.themexp.org Co do paska z boku jest to program SmartBarXP :)
Pozdrawiam :]
Pozdrawiam :]
mam pytanie do kolegi, ktory ma 2003 wygladajacego jak longhorn. jakiej nakladki uzyles, aby tak ladnie przeobrazic tego windowsa? fajnie to wyglada. pozdrowienia
Ja uźywam Win2003 i wygląda teraz jak Longhorn. Zapraszam do obejrzenia :)
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
powiem szczerze pracowałem tylko na 3 ech systemach na win98, win me i win xp pro. z tych trzech najleposzy jest xp. ale nie jest doskonaly. brakuje mu np. virtualnej maszyny java, co ma oczywiscie 98 i me. ale programisci z micro sie postarali z tym win xp. jest naprawde najbardziej stabilny i dobry. wiec nie wiem czego wy sie w ogole spodziewacie po produktach bila g. ktoremu podczas prezentacji win me, ten win mu sie zawiesil. jak na micro... to juz naprawde zajebiste osiagniecie. :lol: :lol:
jesli sie wezmie winXP i polata mu dziury + wywali pare niepotrzebnych rzeczy to dziala miodzio. tak samo z Win2k. Poza tym. u mnie WXPPRO chodzi juz 120 dni non stop bez wiekszych problemo a katuje go niemilosiernie. Tylok ze jak sie nie dba o system to potem sa problemy typu ":a bo mi wolno dziala" "a bo mi sie zawiesza" "a bo to ato tamto"... trzeba po prostu wiedziec co sie robi i trzymac programy i userow w ryzach. No i trzeba miec jeszcze odpowiedni komputer zeby nei bylo ze sie komp muli.
Mój screen zobaczyc mozecie w linie...
a programy którym to zrobiłem teź są w inny topicu podanym wyźej