Najtańszy laptop, ale sprawny (pomoc przy wyborze).
Więc tym razem taki kłopot.
Orientuje się moźe ktoś, gdzie (najlepiej nowego, no ewentualnie uźywanego ale sprawnego) moźna dostać najtańszego laptopa?
Moje wymagania co do jego hardwaru:
– karta muzyczna
reszta? tylko źeby działał.
słuzyc by on miał tylko do pisania np w HTML'u , czy tam jakiś OpenOffice, pdf, źeby się uruchamiał.
Zero gier, zero filmów, zero www, co do czasu pracy na bateriach to np ze 30 minut, źeby starczyło na uruchomienie :P , resztę będę robił "pod prądem". Co moglibyście mi polecić?? Zastanawiam sie juź teraz bo nie wiem ile bym musiał uzbierać źeby do wakacji pieniąźków. bedę wdzięczny za kaźda propozycję. Warto kupować np na allegro?
System? nie wiem jeszcze, ale pewno jakiegoś linux'a bym tam zainstalował.
Orientuje się moźe ktoś, gdzie (najlepiej nowego, no ewentualnie uźywanego ale sprawnego) moźna dostać najtańszego laptopa?
Moje wymagania co do jego hardwaru:
– karta muzyczna
reszta? tylko źeby działał.
słuzyc by on miał tylko do pisania np w HTML'u , czy tam jakiś OpenOffice, pdf, źeby się uruchamiał.
Zero gier, zero filmów, zero www, co do czasu pracy na bateriach to np ze 30 minut, źeby starczyło na uruchomienie :P , resztę będę robił "pod prądem". Co moglibyście mi polecić?? Zastanawiam sie juź teraz bo nie wiem ile bym musiał uzbierać źeby do wakacji pieniąźków. bedę wdzięczny za kaźda propozycję. Warto kupować np na allegro?
System? nie wiem jeszcze, ale pewno jakiegoś linux'a bym tam zainstalował.
Odpowiedzi: 6
Moze Ci sie uda. Ale nie na Allegro :wink: .
Wykwintnym winczachiem roboty domowej równieź byś nie pogardził – uwieź :P Nie jakiś tam "dzban leśny" tylko prawdziwy trunek jak za czasów dawnej polskiej szlachty. Rzec by moźna "MIODU!"EL NINO:2 litry dobrej gorzaly :mrgreen: .
A teraz w pseudokodzie :P . Jeźeli zrobiłbym, zakup laptopa (o specyfikacji podanej przez Ciebie) to "zamknął bym się" w cenie 500zł ? (oczywiście nie po znajomości i takich tam)
Jak dla Ciebie – jakies 2 litry dobrej gorzaly :mrgreen: .damiancore:Na ile byś sobie go wycenił? (to tak dla orientacji)
Uźywanego IBM z celkiem 700 moźna kupić poniźej 700zł i to z Windowsem 2000 OEM, no ewntualnie W98...
Załóźmy źe jest laptop calutki sprawny. Na ile byś sobie go wycenił? (to tak dla orientacji)EL NINO:Szkoda ze u mnie padla plyta glowna. Sprzedalbym od reki :wink: .
Allegro raczej odpada. Za duzo chca za taki sprzet. Sprawdzilbym lombardy, notebooki polizingowe, itp...
Do takich czynnosci wystarczy Ci nawet jakis z CPU 300MHz. Szkoda ze u mnie padla plyta glowna. Sprzedalbym od reki :wink: .
Do takich czynnosci wystarczy Ci nawet jakis z CPU 300MHz. Szkoda ze u mnie padla plyta glowna. Sprzedalbym od reki :wink: .
Strona 1 / 1