najlepszy antyspyware

jak uwazacie jaki jest najlepszy anty spyware??? ja uzywam asaware 6.0 (problem w tym ze on co 2 min znajduje kolejnych 8 trojanow :) [mam bezpiecznego kompa i usuwam to co onw ykryje] a wy jakie znacie najlepsze antyspyware???

Odpowiedzi: 19

przed wczoraj zainstalowalem antyspyware od microsoftu i przeskanowalem komputer trybem full scan i znalazl mi troche syfu (nie wiem dlaczego ale uznal flashgeta za spyware pomimo ze mam wersje zarejestrowana)pomimo ze mam rowniez zainstalowane takie programy jak ad–aware search and destroy spywareblaster to i tak cos mi znalazl.
Przemysław Zawadzki
Dodano
10.02.2005 17:31:42
był juź test porównawczy ( http://www.flexbeta.net/main/articles.php?action=show&id=84 ) , lepiej w wykrywaniu zagroźeń wypada produkt microsoftu (Giant), jest jednak niedopracowany ( faza beta ) i niektórzy twierdzą ,źe jeśli ktoś posiada ad–aware z funkcją ad–watch to powinien przy nim pozostać. Nie tak dawno antyszpieg microsoftu uznawał IE za szpiega (link teź był podany). Zostało to naprawione . Najlepiej przetestować samemu, wg. mnie antyszpieg microsoftu oferuje lepsze zabezpieczenie i wyźszą wykrywalność ( posiada teź większą baze malware ) ale wciąź testowany jest na nas userach ;) .
lucy
Dodano
10.02.2005 15:32:55
Nie chce zaczynac nowego tematu a chialbym zasiegnac jezyka w temacie AntiSpyware Microsoftu. Caly czas uzywac AdAware Lavasoftu, sprawdzam komputer HiJackiem w tle pracuje Norton i od czasu do czasu uruchamiam tezSearch and Destroy. Bylem/jestem zadowolony, nic wielkiego nigdy sie nie dzialo. Ostatnio wpadl jednak w rece lub pod mysze Microsoftowy "cud" AntiSpyware wersja Beta. Czy ktos moze suie w kwestii tego "cuda" wypowiedziec?

Dziekuje i pozdrawiam z miejsca gdzie znowu w lutym lipiec mamy,
woyteg
Dodano
09.02.2005 23:05:12
Polecam do likwidowania malwareu i trojanów darmowy progra a2 start center.
Poza tym do likwidacji spywareu uzywam Spybot (najlepszy według mnie) oraz Ad Aware – tej nowej wersji.
fidelio
Dodano
29.10.2004 04:50:49
Naskrobie to poraz kolejny :

Ad–Aware :

Definicja sygnatur jest głównie przystosowana do wykrywania Adware, Data Miner i Tracking Cookie ( zagroźenia prywatności ) w mniejszym stopniu Spyware, moźe takźe klasyfikować róźnego typu szeroko rozumianego Malware oraz konie trojańskie, jednak baza tych ostatnich opiera się raczej na wariantach CWS i jest bardzo uboga.

Spybot S&D :

Definicja sygnatur głównie przystosowana do wykrywania Spyware i szeroko rozumianego Malware a w mniejszym stopniu Adware.Wykrywa takźe warianty CWS.

Tak miejwięcej to wygląda.

Wracając do sedna sprawy to najlepszym AntiSpyware jest zdrowy rozsądek, którego źaden skaner czy rezydent nie zastąpi, minimalna wiedza na ten temat, umiejętność zidentyfikowania procesów i kluczy Run oraz pamięć wzrokowa :wink:
w związku z tym co w systemie jest obecnie i co się pojawiło nowego.
McScr@by
Dodano
26.10.2004 10:46:09
no to się nieźle walnąłem, faktycznie Aware w spółce ze Spybotem chronią przed szpiegami, nie wiem czemu ubzdurało mi się źe szpieg to trojan, ale chyba Panda powinna ustrzec przed trojanem.

Proszę zwrócić uwagę, źe piszę "chyba" bo teraz niczego juź nie jestem pewien...

Pozdrawiam :?
corning
Dodano
25.10.2004 23:06:39
corning:
O ile mi wiadomo to Ad–aware w wersji SE professjonal
ma funkcję Ad–watch która to strzeźe przed ustrojstwem z netu to samo dotyczy Spybota który posiada funkcję resident. A więc nie są to tylko programy do szukania.

Tak zgadza sie maja funkcje zabezpiecania w czasie rzeczywistym ale przed adware, spyware.....a nie przed koniami trojanskimi
Bobi
Dodano
25.10.2004 22:23:23
McScr@by:
...nie mają oni pojęcia o przeznaczeniu programów z których korzystają.

O ile mi wiadomo to Ad–aware w wersji SE professjonal
ma funkcję Ad–watch która to strzeźe przed ustrojstwem z netu to samo dotyczy Spybota który posiada funkcję resident. A więc nie są to tylko programy do szukania.

No chyba źeby.....
corning
Dodano
25.10.2004 22:20:28
Rebe:
... Równiez uznaję, źe najistotniejsze nie jest to czym się szuka, ale co się robi by nie złapać ...

Swięte słowa Rebe, a z tego co zostało napisane przez niektórych user`ów i tak wynika, źe nie mają oni pojęcia o przeznaczeniu programów z których korzystają.
McScr@by
Dodano
25.10.2004 14:37:53
corning:
EL NINO:
...zeby zabezpieczyc sie na 100% musialbys odlaczyc od komputera siec

na pewno masz racje, ale to samo moźna powiedzieć o seksie :wink:

Tylko pod warunkiem uźywania komputera w tym celu.
Naukia radziecka twierdzi bowiem, źe są ..inne sposoby wykorzystania elektroniki.

corning:

ale nawiązując do zapytania, uźywam jako zabezpieczenia przed wiruskami Pande Titanium, zabezpieczenie przed trojanami: Ad–Avare SE + Spybota, ale i tak uwaźam, źe bardzo waźne, są aktualne wszystkie łatki do systemu, no i jak dla mnie najwaźniejsze zabezpieczenie program opiekun.

pozdrawiam

Równiez uznaję, źe najistotniejsze nie jest to czym się szuka, ale co się robi by nie złapać, a tu juź, co najmniej 90%, to inwencja uźytkownika.
Rebe
Dodano
25.10.2004 13:27:19
EL NINO:
...zeby zabezpieczyc sie na 100% musialbys odlaczyc od komputera siec

na pewno masz racje, ale to samo moźna powiedzieć o seksie :wink:

ale nawiązując do zapytania, uźywam jako zabezpieczenia przed wiruskami Pande Titanium, zabezpieczenie przed trojanami: Ad–Avare SE + Spybota, ale i tak uwaźam, źe bardzo waźne, są aktualne wszystkie łatki do systemu, no i jak dla mnie najwaźniejsze zabezpieczenie program opiekun.

pozdrawiam
corning
Dodano
25.10.2004 13:04:36
Ja uzywam NORTON INTERNET SECURIYT 2004 pl i mam spokój :lol: Pozdrawiam :!:
mariusz25l
Dodano
25.10.2004 01:45:19
McScr@by:
Ad–Aware SE Profesional przeciwdziała Antyspamowo ?
Hmm, Nicolas Stark nic o tym nie wspominał.

Moźe po prostu się.....nie zna ? :roll: :wink:
Seeker
Dodano
25.10.2004 01:29:31
Ad–Aware SE Profesional przeciwdziała Antyspamowo ?
Hmm, Nicolas Stark nic o tym nie wspominał.
McScr@by
Dodano
24.10.2004 23:25:20
Dla mnie najlepszy na spamy, choć nie w stu procentach (wystarczy) jest Ad–Aware SE Profesjonal. Stoi jak pies przy bramie i nie wpuszcza nikogo kto by chciał dostać się do twojego komputera i namieszać. Ma dosyć sporo moźliwości ustawczych i narzędzi. Prawie codziennie moźna uaktualniać jego bazę. Niedawno miałem problem z otwierającą się samowolnie stroną po starcie neostrady. Otwierała się pod spodem i ni jak nie mogłem odszukać w rejestrach, który klucz tym rządzi. Ad–Aware załatwił to szybko i skutecznie.
Takie jest moje zdanie o tym programie.
Moźe ktoś zaproponuje Ci lepsze rozwiązanie.
Powodzenia :D
Marek2
Dodano
24.10.2004 21:51:22
Spyware to jask dla mnie tylko Ad–ware!!! Lub hijackthis!!
mefisto_k
Dodano
20.10.2004 19:44:50
http://www.us–cert.gov/cas/tips/ST04–016.html

Pod tym linkiem jest umieszczona wiadomosc co to jest Spyware i takie tam. Na koncu sa umieszczone 'popularne firmy programow anty–spyware'

www.us–cert.gov:
Popular products include LavaSoft's Adaware, Webroot's SpySweeper, PestPatrol, and Spybot Search and Destroy.

Dodam (jakby ktos sie nie domyslil), ze to strona: United States Computer Emergency Readiness Team z 'koncowka' .gov
bmalz
Dodano
20.10.2004 01:30:00
tak ale na temat ktorego z nich bysmy mieli najmiej do zazucenia mu???? to znaczy mam ostatnio klopot z takim oprogramowaniem i szukam jakiegos skutecznego.......
Maciek®
Dodano
20.10.2004 01:17:12
Nie lec chlopie w kulki, tylko poczytaj przyklejone tematy w tym dziale i sam wyciagnij wnioski. NIE MA najlepszego programu a kazdemu mozna sporo zarzucic. Kazdy pusci cos innego i zeby zabezpieczyc sie na 100% musialbys odlaczyc od komputera siec.

Takie wypisywanie czego kto uzywa, to nic innego jak bicie piany nie sluzace niczemu .
EL NINO
Dodano
20.10.2004 00:04:36
Maciek®
Dodano:
19.10.2004 21:56:40
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1