Najbardziej Optymalny Podział Dysku
Witam.
Mam zamiar zrobić format a raczej będę robić formata. Chcę podzielić dysk(posiadam 80GB) na trzy części(partycje).
>Pierwsza cześć to będzie system operacyjny i sterowniki do karty, płyty głównej itp., Czyli "najwaźniejsze rzeczy". Chcę na to poświęcić od 8 do 10 GB.
>Na drugiej części będą same programy(payery, gry, itp.).Chcę na to poświęcić od 15 do 20GB.
>Zaś ostatnią trzecią część z tego, co zostanie(zakładam 50 GB) to sama muzyka, filmy, instalki, zdięcia itp.(źadne programy).
Co sądzicie o takich ustawieniach mego dysku oraz jakie byście doradzili najbardziej korzystne.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Oraz jeszcze jedno pytanko. Chciałbym tak zrobić źeby na ostatnią (trzecią partycje) nie dostał się źaden składnik programu jeśli zainstaluję na pierwszej partycji bądź drugiej.
Czyli jak instaluję Office 2003 Pro na dysku C (1 partycja) to wiadomo źe jego składniki rozwalone sa na całym dysku. A ja chcę źeby nic nie dostało się ze składników jakiegokolwiek programu na ostatnią partycje gdzie będzie muza itp.(wiem, źe te składniki są ukryte przez system).
Mam zamiar zrobić format a raczej będę robić formata. Chcę podzielić dysk(posiadam 80GB) na trzy części(partycje).
>Pierwsza cześć to będzie system operacyjny i sterowniki do karty, płyty głównej itp., Czyli "najwaźniejsze rzeczy". Chcę na to poświęcić od 8 do 10 GB.
>Na drugiej części będą same programy(payery, gry, itp.).Chcę na to poświęcić od 15 do 20GB.
>Zaś ostatnią trzecią część z tego, co zostanie(zakładam 50 GB) to sama muzyka, filmy, instalki, zdięcia itp.(źadne programy).
Co sądzicie o takich ustawieniach mego dysku oraz jakie byście doradzili najbardziej korzystne.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Oraz jeszcze jedno pytanko. Chciałbym tak zrobić źeby na ostatnią (trzecią partycje) nie dostał się źaden składnik programu jeśli zainstaluję na pierwszej partycji bądź drugiej.
Czyli jak instaluję Office 2003 Pro na dysku C (1 partycja) to wiadomo źe jego składniki rozwalone sa na całym dysku. A ja chcę źeby nic nie dostało się ze składników jakiegokolwiek programu na ostatnią partycje gdzie będzie muza itp.(wiem, źe te składniki są ukryte przez system).
Odpowiedzi: 6
Ro jeszcze, Seeker, pół biedy. Problem nawet nie z jakim SVI czy tym , nikomu niepotrzebnym, Recycośtam, ale takie MFT to dopiero bydle – czort wie gdzie jest, jak do tego podejść itp. :mrgreen:
mettal:A o jakich ty skladnickach piszesz co "rozwalaja sie po calym dysku" bo nie bardzo rozumiem ?
A bo widzisz mettal nie czytasz między wierszami. :wink:
Jakie składniki? Ano kurne te – jak im tam? thumbs.db .
Nie dosyć , ze po wszystkich folderach się walają to jeszcze ukryte są na dodatek :lol: :wink:
A o jakich ty skladnickach piszesz co "rozwalaja sie po calym dysku" bo nie bardzo rozumiem ? Kupe softu instaluje, kupe uzywam i z takim przypadkie jak ty opisujesz do czynienia nie mialem. Pliki same se tak migruja z partycji na partycje ? :lol: Przy instalacji office jedynie pliki tymczasowe podczas instalacji moga wypakowac sie na inna partycje do folderu o ile dobrze pamietam MSOcache ktory potem mozna smialo wywalic i sladu po nich nie bedzie...
Anaxdin:Witam.
No a co mam zrobic teraz z tym....?Jest w ogóle taka mozliwość?
Tu natomiast –> http://forum.centrumxp.pl/profile.php?mode=editprofile znajdziesz informacje o najbardziej korzystnych ustawieniach avatara – rozmiar i waga.
Dysk – zrob jak Tobie pasuje, a nie jak ktos ma.
Dysk – zrob jak Tobie pasuje, a nie jak ktos ma.
O podziale:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=33945&highlight=partycjonowanie
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=33945&highlight=partycjonowanie
Strona 1 / 1