nagrzewający się komp
witam
komp mojej dziewczyny się nagrzewa wewnątrz, zwłaszcza (głównie) napędy CD podczas oglądania filmów. ma 2 napędy i z oboma jest taki sam problem. czyściłem i sprawdzałem wentylatorki i wszystkie (zasilacz, procek, grafa) działają, więc skąd te ciepło? do tego gdy się juź nagrzeje filmy przycinają
macie pomysł co moźe być nie tak?
komp mojej dziewczyny się nagrzewa wewnątrz, zwłaszcza (głównie) napędy CD podczas oglądania filmów. ma 2 napędy i z oboma jest taki sam problem. czyściłem i sprawdzałem wentylatorki i wszystkie (zasilacz, procek, grafa) działają, więc skąd te ciepło? do tego gdy się juź nagrzeje filmy przycinają
macie pomysł co moźe być nie tak?
Odpowiedzi: 3
Sproboj ograniczyc predkosc odczytu tym napedom, np programem Nero DriveSpeed lub podobnym i sprawdz jak sie wtedy bedzie zachowywac.
na moim kompie nigdy film nie przycinał z powodu temparatury. co najwyźej cdrom robił sie ciepły, ale nie gorący...
To nic dziwnego źe napedy sie nagrzewaja, skoro musza cały film(średnio 1,5–2h) kręcić płyte. Nie moźesz skopiowac filmu na dysk i oglądać go z dysku? Tak czy tak dysk chodzi a teraz dodatkowo jeszcze cd–rom. ściagnij jeszcze Everest i zobacz jakie są temperatury.
Strona 1 / 1