Nagrywarka wolno nagrywa
--------------------------------------------------------------------------------
Witem
Mam pentium IV 3,4, win xp i nagrywarke Lite on dvd rw LH -18A1P. Płytki dvd
powinna nagrywac z predkoscia 16x, jednak strasznie długo to trwa nagranie
płytki ok 50 min a skopiowanie płyty 1h i 50 min. Chciałem zapytac co moze
byc tego przyczyną
W menedzerze urządzen mam ustawione DMA jesli dostepnew trybie transferu, natomiast jako biezacy tryb transferu wyswietla mi sie tryb PIoi nie moge tego zmienic, takze nero info tool pokazuje mi dma off
Pisałem już o tym pare tygodni temu, rady udzielane na forum nie pomagały więc jako ze sprzęt był na gwarancji oddałem do serwisu. Wymienili mi na nową, a problem dalej ten sam. Może to wina czego innego bo nie mogę uwierzyć ze znowu dosałem uszkodzoną. Proszę o opinie i pomoc
pozdrawiam
Ps Kiedy nagrywałem płytkę komp mi się zresetował
Odpowiedzi: 6
a moze skoro nic z powyzszych wskazowek nie pomaga mam coś na płycie głownej zle ustawione
mam MSI P 965 jak powinny wygladac ustawienia
w biosie auto inaczej nie mogę jest jeszcze tylko disable 2 m temu nowy komp kupiłerm także myśle że taśma ok
zobacz na ustawienia w biosie i taśme EIDE (musi byc 80 żyłowa)
chipset intela
zobacz czy twoja płyta główna oparta jest o chip nvidii nForce jesli tak wgraj najnowsze sterowniki EIDE (często występujacy konflikt) lub usuń i zapodaj oryginalne windowsowe
Czyli usunięcie kontrolera z managera urządzeń, nie powoduje powrotu na DMA.
Przepnij taśmę, może jakaś felerna...
Zobacz co podgląd zdarzeń - eventvwr.msc w uruchom wpisane - mówi na temat błędów.
Strona 1 / 1