NAGRYWARKA – PROBLEM
witam wszystkich i zwracam sie z uprzejma prosba o pomoc i pare rad.
Problem jest nastepujacy:
*posiadam nagrywarke Samsung 40x12x40 i nagrywa mi ona plytke o pojemnosci 700mb w 4minuty i czasem nawet wiecej
*podlaczona jest kablem z HDD
*pracuje na XP PRO i mam podejzenia ze cos zle skonfigurowalem w systemie, ale to tylko takie moje podejzenia.
Jezeli jest ktos w stanie mi pomoc z tym problemem bede zobowiazany:)))
Dziekuje
Prosze o odpowiedzi na mail. THX
Problem jest nastepujacy:
*posiadam nagrywarke Samsung 40x12x40 i nagrywa mi ona plytke o pojemnosci 700mb w 4minuty i czasem nawet wiecej
*podlaczona jest kablem z HDD
*pracuje na XP PRO i mam podejzenia ze cos zle skonfigurowalem w systemie, ale to tylko takie moje podejzenia.
Jezeli jest ktos w stanie mi pomoc z tym problemem bede zobowiazany:)))
Dziekuje
Prosze o odpowiedzi na mail. THX
Odpowiedzi: 9
Jak płytka jest porysowana to juź oddzielna historia.
niekoniecznie predkosc plytki ma decydujacy wplyw na transfer.... faktem jednak jest ze transfer ten wzrasta pod koniec nagrywania a czasem jest tak ze plytka zwalnia a transfer rosnie i Co wy Na TO ??
Kaźda nagrywarka powyźej "40x" nagrywa płytkę zaczynając od 16x następnie przyspiesza do 24x a pod koniec płytki dopiero jak dobrze pójdzie rozpędza się do max prędkości.
Nagrywarka wcale fizycznie nie przyspiesza ale wiadomo, źe płytka kręcąc się z max prędkościa będzie odczytywana/nagrywana na początku wolniej a pod koniec szybciej.
Nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć, źe zakreślając większe koło "ściaga" więcej danych z nośnika.
P.S.
Nagrywanie z prędkością 16x kończy się u mnie przed upływem 5min, nagrywanie z prędkością 40x trwa niecałe 3min – przynajmniej u mnie tak jest.
Nagrywarka wcale fizycznie nie przyspiesza ale wiadomo, źe płytka kręcąc się z max prędkościa będzie odczytywana/nagrywana na początku wolniej a pod koniec szybciej.
Nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć, źe zakreślając większe koło "ściaga" więcej danych z nośnika.
P.S.
Nagrywanie z prędkością 16x kończy się u mnie przed upływem 5min, nagrywanie z prędkością 40x trwa niecałe 3min – przynajmniej u mnie tak jest.
Mechanic – czas który podałeś to jest czas nagrywania, czy teź czas łącznie z przygotowaniem plików do nagrania, bo jeźeli ten drugi to wszystko jest wporzo. A jeźeli ten pierwszy to teź w porzo bo twoja wypalarka nagrywa (tak jak wszystkie teraz produkowane) z prędkością dostosowaną do jakości nośnika mimo tego źe wybrałeś 40x, ale za to masz 100% pewnośći źe płytka się uda.
Mechanic w czym tkwi twój problem przecieź 4 minuty to dobry czas.
http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/index.php?s=
przejrzyj posty
przejrzyj posty
Strona 1 / 1