Nagrywarka Philips 48x16x48

Mam duźy problem. [size=18]Nowa nagrywarka nagrywa mi średnio co 2 płyte!!![/size] Co to moźe być ???
to co wiem to:
– płyta niby cały czas sie nagrywa (coś jakby sie zawiesza) i lampka od nagrywania świeci ale płyta niepracóje a nero zacina sie na iluś tam procentach i niedaje sie wyłączyć, wyjęcie płyty jest oczywiście niemoźliwe i dopiero po resecie wraca "do normy" :x
– niema stałego procentu na którym by sie zawieszało nagrywanie
– rypie nawet płyty philipsa!
– taśme ma razem z dvd–romem
– jest ustawiona jako primary
– mam wyłączonego autostarta
– mam nowe nero

Sprawa jest dość pilna i jeźeli to moźliwe to prosiłbym o kontakt na gg (3543895) lub tlenie (boro1985)

POZDRO BORO

Odpowiedzi: 10

Jesli posiadasz jakiesgoś NortonAntyvirusa wyłącz go na czas nagrywania ustaw bufor dodatkowy na nagrywarki na konfiguruj ręcznie i daj mu do 80 Mb, opcje ta znajdziesz w Plik–>Preferencje, Bufor dodatkowy.
Dark Angel
Dodano
16.03.2003 15:22:19
The judge:
Skoro w pewnym momencie przestaje ci pracowac dysk to spada bufor i cd idzie do kosza. Nie dzialoby sie tak gdyby nagrywarka miala burn–proof'a

Moźliwe źe tak jest ale to nagrywarka z duźymi prędkościami ona napewno ma burnprofa tylko trzeba zobaczyć czy jest włączony.
W nero menu nagrywarka/wybór nagrywarki/wybierz nagrywarkę z listy/kliknij opcje powinno być zaznaczone burnproof albo smartburn włączone.
SLAY3R
Dodano
16.03.2003 03:51:43
The judge:
Skoro w pewnym momencie przestaje ci pracowac dysk to spada bufor i cd idzie do kosza. Nie dzialoby sie tak gdyby nagrywarka miala burn–proof'a

Moźliwe źe tak jest ale to nagrywarka z duźymi prędkościami ona napewno ma burnprofa tylko trzeba zobaczyć czy jest włączony.
W nero menu nagrywarka/wybór nagrywarki/wybierz nagrywarkę z listy/kliknij opcje powinno być zaznaczone burnproof albo smartburn włączone.
SLAY3R
Dodano
The judge:

SLAY3R
Dodano
Boro:
Jedna rzecz mi majbardziej niepasuje ....
zawsze jak nagrywam (z sukcesem) to równocześnie pracóje dysk twardy i nagrywarka a przy nieudanych próbacz w pewnym momencie dysk twardy przestaje pracować od czego to moźe zaleźeć ??

no i tu masz odpowiedz na swoje pytanie : "Nowa nagrywarka nagrywa mi średnio co 2 płyte!!!Co to moźe być ??? "

Skoro w pewnym momencie przestaje ci pracowac dysk to spada bufor i cd idzie do kosza. Nie dzialoby sie tak gdyby nagrywarka miala burn–proof'a.

Sproboj zdefragmowac dysk, moze to cos pomoze i poki co testuj nagryware na cd–rw'kach :!:
The_judge
Dodano
16.03.2003 00:42:03
Boro:
zawsze jak nagrywam (z sukcesem) to równocześnie pracóje dysk twardy i nagrywarka a przy nieudanych próbacz w pewnym momencie dysk twardy przestaje pracować od czego to moźe zaleźeć ??

no i tu masz odpowiedz na swoje pytanie : "Nowa nagrywarka nagrywa mi średnio co 2 płyte!!!Co to moźe być ??? "

Skoro w pewnym momencie przestaje ci pracowac dysk to spada bufor i cd idzie do kosza. Nie dzialoby sie tak gdyby nagrywarka miala burn–proof'a.

Sproboj zdefragmowac dysk, moze to cos pomoze i poki co testuj nagryware na cd–rw'kach :!:
The_judge
Dodano
16.03.2003 00:42:03
zawsze jak nagrywam (z sukcesem) to równocześnie pracóje dysk twardy i nagrywarka, a przy nieudanych próbacz w pewnym momencie dysk twardy przestaje pracować od czego to moźe zaleźeć ??
Boro
Dodano
15.03.2003 12:22:19
przepraszam za pomylke, oczywiscie powinno byc tak..
Wybacz Lezzio111

Odłącz dvd i zostaw tylko dysk i nagryware na ocobnych taśmach.

Zgadzam się, CDRW nie lubi dzielic IDE....
Oczywiscie wykluczajac bledy Windowsa to moze byc przyczyna...
tomasss
Dodano
13.03.2003 11:44:12
przepraszam za pomylke, oczywiscie powinno byc tak..
Wybacz Lezzio111

tomasss
Dodano
13.03.2003 11:43:47

tomasss
Dodano
13.03.2003 11:41:57
Boro
Dodano:
12.03.2003 18:48:26
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1