NAGRYWARKA nie nagrywa a wyglad ajakby nagrywala

Witam...
mam problerm z nagrywarka (cd dziala poprawnie). Nie chce nagrywac plytm, z tym ze odbywa sie caly proces nagrywania... ana koncu podaje komunikat, ze nagrywanie zakonczone sukcesem... Mozna wybrac pliki do nagrywania... potem oblicza glosnosc... ii wyglada jakby nagrywarka nagrywala p[lytke (ale w efekcie plyta pozostaje pusta). Nie slychac dzwieku charakterystycznego dla nagrywarki i nie jest aktywny poziom bufora ngrywarki (zielone swiatelko jest szare). Mam program Nero5.5.

Co mam zrobiuc> Pomoizcie...
Bifowa

Odpowiedzi: 6

No widzisz, taki drobiazg, a roadości ile :P

Proszę.
Rebe
Dodano
07.09.2005 19:48:28
wielkie dzieki za pomoc...

POMOGLY TWOJE DOBRE RADY!!!!

jestem bardzo zadowolona...

okazalo sie, ze wystarczylo doinstalowac ta aktualizacje Nero...

Jeszcze raz wielkie, wielkie dzieki...

:D
Bifowa
Dodano
07.09.2005 18:50:17
Jeśli jest tylko jedna pozycja to jest to "image recorder" – na liście obsługiwanego przez Nero sprzętu nei ma Twojej nagrywarki.
Tak wiec czeka Cię pobranie aktualizacji dla wersji 5.5 – o czym wyźej pisałem.
Po tej operacji powinno juź być bez kłopotu.

http://www.cdrinfo.pl/downloads/CDR–Nero%20Burning%20ROM – kliknij na ten link, znajdź na stronie informację o nero 5.5.10.56 i kliknij na link w tytule – po chwili rozpocznie isę pobieranie tej wersji.
Po pobraniu uruchom instalatora i postępuj zgodnie z jego sugestiami.
Rebe
Dodano
07.09.2005 11:29:00
dzieki za cierpliwosc :)

musze sprawdzic to w domu, bo teraz jestem wpracy...

Gdy wchodze do menu głównego programu recorder – nagrywarka i z rozwijanego menu wskazuje tylko 1 pozycje to chyba nawzwa mojej nagrywarki – nie wiem bo kupowalam kpompa w media markt w zestawioe i nagfrywarka jest pewnie lipna. Mam wrazenie, ze albo Twoja pierwsza rada z "ptaszkiem" pomoze albo czy jest mozliwe ze nie mama zainstalowanej nagrywarki??? Czy nagrywarke trezba jakos zainstalowac???

Dzieki za okazana cierpliowsc.
Pozdarwiam,
bifowa
Bifowa
Dodano
07.09.2005 11:22:53
Właczasz nero – nie mam spolszczenia – dlatego powyźej podawałem po angielsku – pojawia się panel programu, a na nim okno dotyczące nowej kompilacji czyli wyboru tego co chcesz zrobić – na czym nagrać, jaki typ plików itp. góra tego okna to kilka zakładek – info, multisession itp. Ostatnia z nich zwie się burn – po polsku pewnie nagraj czy wypal – na nią kliknij. Są tam informacje o prędkości nagrywania itp, a wyźej napis Action – moze akcja po polsku – w tej cźęsci są 3 okienka do zaznaczenia – determine speed – wykryj prędkość – nie istotne ,
simulation – symulacja – tu ma nie być ptaszka i trzeczue burn – nagraj/wypal – tu ptaszek ma być wstawiony .
Tak to mniej więcej wygląda.
Gdy zaznaczona jest symulacja to progrma tylko "udaje" źe nagrywa sprawdzając czy nagranie powinno się odbyć bez problemu – taka weryfikacja przed przystąpieniem do nagrania.
Jeźlei zaznaczysz i symulację i nagranie to najpierw będzie ten etap, a dopiero po jego zakończeniu przejdziesz do nagrywania na płytę. Gdy zaznaczone jest tylko burn – nagranie – to program od razu zrzuca dane na płytę.

Tak to mniej więcej wygląda.

Oczywiście program rozpoznaje Twoją nagrywarkę prawidłowo ? Gdy wejdziesz do menu głównego programu recorder – nagrywarka i z rozwijanego menu wskaźesz choose recorder – wybierz nagrywarkę to masz w wyświetlonym oknie dwie pozycje:
imager recorder i nazwę swojej nagrywarki – sprawdź czy to ona łaśnie jest zaznaczona, bo moze to nie symulacja, a nagrywanie odbywa się "do pliku".
Tak się moze dziać w wypadku gdy nagrywarka jest "za nowa".
Trzeba w takim wypadku pobrać uaktualnienie Nero do wersji 5.5.10.56 – to chyba ostatnia z 5xxx i nagrywarka powinna zostać wykryta.
Rebe
Dodano
07.09.2005 11:17:04
mozesz podac dokladnie sciezke dostepu, gdzie moge zaznaczyc tego "ptaszka"
Ps. jestem dosc pocztkujacym "hackerem" komputerowym ;)

Pozdrawiam bifowa...
ps. ale czuje, z et o moze byc rozwiazanie :)

Pozdarwiam Cie sredecznie i prosze o pomoc (mam nadzeje, ostatnia)

Bifowa
Bifowa
Dodano
07.09.2005 11:03:36
Bifowa
Dodano:
07.09.2005 10:34:54
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1