Nagrywarka Lite–ON LDW–451S
Wtam wszystkich.Mam małe pytanko.Mam nagrywarke lite–on DVDRW LDW–451S.Od kilku dni nic nie moge nagrac na płyty cd,ani ich nie odbiera,wcale ich nie widzi,filmow teź nie odczytuje(z dvd jest ok).Moźe ktos mial podobny problem .Podejrzewam źe nagrywarka szwankuje .Z góry dziękuje za wszelkie rady :wink:
Odpowiedzi: 4
Tak pozostaje serwis zobaczymy co powiedzą jaka byla przyczyna ,moźe laser nie wiem .Dam znac jak bedę cos wiedział
Niestety w napędach CD tak jest,nieraz tylko odtwarza,czy zapisuje dany nośnik,a innych funkcji nie realizuje.Napędy CD to skomplikowane mechanizmy i nieraz pada sterowanie elektroniczne lub mechanika lub napęd wymaga regulacji.Tak więc serwis.
Witam .System widzi nagrywarkę .Menadzer urządzeń nic nie pokazuje wszystko jest ok,źe urządzenie działa prawidłowo.Chciałem nowszy sterownik zainstalowac (moźe by pomogło–nie wiem),ale nie ma nowszego sterownika niź ten co mam zainstalowany.Bios nagrywarke widzi tak jak zawsze.Myśle ze to nagrywarka tak jak mówisz moźe to laser (pewnie tak)albo przeczyscić .Ale to dziwne dvd odbiera i nagrywa .Wielkie dzieki za pomoc dam ją do srewisu pozdrawiam :wink:
Zostaje ewentualne czyszczenie lasera napędu lub serwis.
Oczywiście sprawdź jak napęd widzany jest przez bios przy starcie kompa i system czy prawidłowo i bez błędów.
Sprawdź podłączenie(taśma – podmień na nową) i ustawienie napędu(zworka).
Oczywiście sprawdź jak napęd widzany jest przez bios przy starcie kompa i system czy prawidłowo i bez błędów.
Sprawdź podłączenie(taśma – podmień na nową) i ustawienie napędu(zworka).
Strona 1 / 1