Nagrywarka LG i płyta DVD+RW TDK
Niedawno kupiłem sobie nowe płyty DVD+RW firmy TDK, było ich 4. Nagralem na każdą z nich jakieś dane. Ostatnio potrzebowałem jedną z nich i ją skasowałem. Po ponownym umieszczeniu w nagrywarce i próbie nagrywania w Alcoholo 120% pokazał sie komunikat pokazany na screenie: http://img340.imageshack.us/img340/6111/alcoholes2.jpg MOge powiedzieć że takie coś dzieje sie tylko przy płytach TDK DVD+RW. Wkładałem płyty DVD+RW Verbatima i Philipsa i one działają dobrze. Co jest nie tak że te 4 płyty nie da sie już nagrać? Żal mi 20 zeta w błoto wyrzuconych... Prosze o pomoc. Model nagrywarki: LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L.
Odpowiedzi: 1
Plyta nie jest w 100% skasowana . Zobacz informacje o płycie , skasuj płytę ponownie lub urzyj innego programu do kasowania
Strona 1 / 1
Kasowałem 2 płyty. jedną w NERO drugą w Alcoholu. Oba programy skasowały je. Nawet jak próbóje jeszcze raz je skasować to w Alcoholu pokazuje<BR>wyżej wymieniony komunikat, a nero podaje że płyta nie jest to płyta wielokrotnego zapisu i dlatego nie można jej skasować :/ :/.
w ustawieniach Alcohola odptaszkuj opcje Ignoruj typ nośnika ATIP :]<br>
NIezależnie czy opcja jest zaznaczona czy nie to i tak nie moge nagrać na tych płytach. :/