nagrywarka LG DVD–problem z nagrywaniem płyt

Pół roku temu kupiłem nagrywarkę DVD LG.od początku nie było problemów z nagrywaniem,tyle źe w Nero po weryfikacji kompilacji,często pojawiała się informacja źe sektory od xxx do xxx róźnią sie od źródła,ale płyta zawsze działała bez zarzutu więc nic z tym nie robiłem.Od kilku dni,nagrywarka przy próbie nagrania obrazu mds w Alcoholu nagrywała 128kb i następowało zawieszenie komputera po którym zostawał juź tylko reset.Oczywiście póbowałem nagrywać ten sam obraz na róźnych płytach,więc musiałem robić kilka resetów.Po trzecim resecie,nie wchodził mi Windows,tylko na czarnym ekranie był napis:"Błąd odczytu,naciśnij Alt+Ctrl+Delete aby zrestartować"i tak było po kaźdym restarcie.Sięgnąłem więc po płytę z Windowsem,źeby zainstalować go jeszcze raz,ale w pewnym momencie po rozruchu z CD ekran stawał się czarny i komputer nie reagował na nic.Pomyślałem więc źe mam uszkodzony HDD(juź poraz drugi,bo miałem go wymienianego rok po zakupie).Panowie z serwisu stwierdzili źe sprzęt jest w porządku,więc odebrałem komputer z zainstalowanym Windowsem za co musiałem zapłacić 40PLN(i tu takie pytanie poboczne:czy sklep w którym kupiłem komputer,ma prawo instalować mi Windowsa w komputerze?czy to jest legalne?)Dziś odebrałem komputer z serwisu,szczęśliwy źe sprzęt jest w porządku,ale kiedy otworzyłem Mój komputer stwierdziłem źe nie ma ikony napędu nagrywarki DVD(tak samo w BIOSie).Czy moźliwe źe mogło dojść do uszkodzenia nagrywarki gdy nacisnąłem "Reset" w czasie nagrywania i z tego powodu system jej nie widzi?(musiałem to zrobić bo jak juź pisałem komputer się zawieszał ale lampka nagrywarki migała,tak jak by płyta była nagrywana)?

Odpowiedzi: 2

problem był z odłączonym kablem,panowie z serwisu zupełnie nie wiadomo dlaczego odłączyli mi go.podłączyłem i wszystko ok.dobrze wiedzieć na przyszłość źe nie mają prawa instalować mi Windowsa.
adrino
Dodano
04.01.2006 12:39:10
Popierwsze jeźeli ich nieprosiłeś o instalacje niepowinni tego robić odbierając komputer powinieneś im zrobić, awanture bo zrobili coś, o co ich nieprosiłeś. Napęd najpewniej jest uszkodzony moźesz ewentualnie postarać się go ustawić w biosie. Znam taki przypadek gdzie wszystkie napędy znikały po kaźdym restarcie komputera i na nowo je trzeba było ustawiać.
Chciałeś diagnozy i ewentualnej naprawy sprzętu niestetety niewykonano tego leć do serwisu i zrób im awanture o nieźetelność, jeźeli będziesz musiał poproś o rozmowe z kierownikiem tego B...... a jeźeli go niebędzie weź numer telefonu. A co do instalacji to chyba powinni zainstalować twój Windows legalny gdybyś miał komputer do pracy w firmie wpada kontrola i rekwirują komputer gdyź win jest nielegalny
lisek 12
Dodano
04.01.2006 08:46:47
adrino
Dodano:
04.01.2006 00:44:53
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1