nagrywarka DVD jaka polecacie ???????????????????
witam planuje zakupic nagrywarke DVD ale nie wiem jaka
Odpowiedzi: 18
polecam:
NEC ND–3500AG – 16x DL OEM na giełdzie w Wa–wie po 250 zeta uzywam od 3 miesięcy i zero problemów a jak dla kogo za tanio to TDK za 450 tyle źe sprzet rózni sie tylko producentem oba pochodza z NEC–a
NEC ND–3500AG – 16x DL OEM na giełdzie w Wa–wie po 250 zeta uzywam od 3 miesięcy i zero problemów a jak dla kogo za tanio to TDK za 450 tyle źe sprzet rózni sie tylko producentem oba pochodza z NEC–a
Seeker:[...]
Z całym szacunkiem Seeker, ale ...
O ECSie to samo piszą i co ??
Miałem przykre doświadczenia z napędami BENQ i z cyfrakami. Dlatego teź niebezpodstawnie zraziłem się do tej firmy.
skfarkozasysacz:darek_dade:Mrówek:darek_dade:Nie wiem jak w polsce ale w stanach i w kanadzie strasznie wychwalają teraz nagrywarki DVD liteona, a szczególnie model SOHW–1213S, który jest najtańszym i jednym z najlepszych napędów na rynku.
Nawet Americanos i Camarinios lubi kupić tanie :D
:roll:
Znaczy się: źule to i mózgoje.,. ekhm ... trzepy sobie chwalą, bo tanie i działają :D
Ale to nie znaczy, źe mogą zastąpić poźądny kaberne sawiniął :mrgreen:
Że co?!
skfarkozasysacz:A ja tam nie dowierzam BENQ, ich wyroby prawie zwsze przypominały te : made for Biedronka :|
W źyciu nie kupiłbym spawarki od nich.
Tak to juź jest , źe jak się nie zna firmy , to i zaufania brakuje.
By zaprzeczyć temu co napisałes wypada mi tylko takie cóś jako info podac:
Informacje o firmie BenQ:
Firma BenQ jest liderem technologicznym i czołowym światowym producentem szerokiej gamy nowoczesnych elektronicznych urządzeń cyfrowych m.in.do zapisu i przechowywania danych, przetwarzania i projekcji obrazu czy bezprzewodowych urządzeń sieciowych i technologii szerokopasmowych.
BenQ to największy na świecie producent DVD–ROM oraz największy producent skanerów. BenQ jest takźe trzecim na świecie producentem monitorów LCD i czwartym producentem telefonów komórkowych na świecie, a największym na Tajwanie.
Fabryki BenQ znajdują się Malezji, Meksyku, Chinach i na Taiwanie. Koncern zatrudnia 14.500 pracowników na całym świecie. BenQ stale rozbudowuje własną sieć handlową, serwisową i marketingową w rejonie Azji i Oceanii, Europie i w obu Amerykach. Ponad 2.000 pracowników naukowych pracuje w badawczo–rozwojowych ośrodkach na Tajwanie (Hsinchu Lab), w Chinach (Suzhou Software Development Center) i w San Diego w Kalifornii (Wireless Technology Center). BenQ ma na swoim koncie 1.334 światowych patentów. W 2002 roku przychody firmy przekroczyły 3,03 mld dolarów USA, a w 2003 – ponad 3,6 mld.
Według prestiźowego raportu magazynu Businessweek "IT Tech 100 Special Report 2003/2004", BenQ Corporation zajmuje 77 pozycję na liście 100 największych firm informatycznych świata.
Więcej informacji na temat firmy BenQ znajdą Państwo na stronie: http://www.benq–eu.com
nec 3520 dl ,polecam :)
darek_dade:Mrówek:darek_dade:Nie wiem jak w polsce ale w stanach i w kanadzie strasznie wychwalają teraz nagrywarki DVD liteona, a szczególnie model SOHW–1213S, który jest najtańszym i jednym z najlepszych napędów na rynku.
Znaczy się: źule to i mózgoje.,. ekhm ... trzepy sobie chwalą, bo tanie i działają :D
Ale to nie znaczy, źe mogą zastąpić poźądny kaberne sawiniął :mrgreen:
Mrówek:darek_dade:Nie wiem jak w polsce ale w stanach i w kanadzie strasznie wychwalają teraz nagrywarki DVD liteona, a szczególnie model SOHW–1213S, który jest najtańszym i jednym z najlepszych napędów na rynku.
darek_dade:Nie wiem jak w polsce ale w stanach i w kanadzie strasznie wychwalają teraz nagrywarki DVD liteona, a szczególnie model SOHW–1213S, który jest najtańszym i jednym z najlepszych napędów na rynku.
Nie wiem jak w polsce ale w stanach i w kanadzie strasznie wychwalają teraz nagrywarki DVD liteona, a szczególnie model SOHW–1213S, który jest najtańszym i jednym z najlepszych napędów na rynku.
widze ze sa dwa modele NEC
NEC ND–3500A – 16x DL OEM 279 zł
NEC ND–3520A – 16x DL OEM 259 zł
a co sadzicie o PIONEER DVR–109
NEC ND–3500A – 16x DL OEM 279 zł
NEC ND–3520A – 16x DL OEM 259 zł
a co sadzicie o PIONEER DVR–109
A ja tam nie dowierzam BENQ, ich wyroby prawie zwsze przypominały te : made for Biedronka :|
Wybrałem Nec'a 3500 AG i jestem zadowolniony, oraz mogę ją polecić. Jak na razie miała problem tylko z jedną płytą, tzn z odczytem nagranego DVD–R
Wybrałem Nec'a 3500 AG i jestem zadowolniony, oraz mogę ją polecić. Jak na razie miała problem tylko z jedną płytą, tzn z odczytem nagranego DVD–R
Robert74:ciaki:Sam się zastanawiam nad zakupem nagrywarki dvd i muszę stwierdzić źe po ostatniej lekturze Komputer Świata jestem przekonany do firmy BENQ.
Gdyby jeszcze inni koledzy byli uprzejmi się ustosunkować się do pytania wujo jak i mojego które brzmi czy BENQ to dobry wybór, to ja osobiście był bym wdzięczny.
Dziękuje.
PS.
Z tego co wiem to są dwa modele nagrywarek BENQ, róźniące się dodatkowym określeniem PRO.
Czy Wiecie czym się róźnią ?
Poczytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43421&highlight=dvd+benq
No no ,dałeś mi niezłe zadanie :)
Lektura ciekawa.
Mimo źe do końca jej jeszcze nie przeczytałem, to wiem juź jaką nagrywarkę sobię kupie.
ale DVD??
wujo:
a co do Lite–ON to tez za bardzo mu nie ufam :shock:
Ja swoja nagrywarke sobie chwale choci sprawnie i szubko
ciaki:Sam się zastanawiam nad zakupem nagrywarki dvd i muszę stwierdzić źe po ostatniej lekturze Komputer Świata jestem przekonany do firmy BENQ.
Gdyby jeszcze inni koledzy byli uprzejmi się ustosunkować się do pytania wujo jak i mojego które brzmi czy BENQ to dobry wybór, to ja osobiście był bym wdzięczny.
Dziękuje.
PS.
Z tego co wiem to są dwa modele nagrywarek BENQ, róźniące się dodatkowym określeniem PRO.
Poczytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43421&highlight=dvd+benq
Sam się zastanawiam nad zakupem nagrywarki dvd i muszę stwierdzić źe po ostatniej lekturze Komputer Świata jestem przekonany do firmy BENQ.
Dziękuje.
PS.
Dziękuje.
PS.
niewazna jest cena wazna jest naprawde dobra nagrywarka zeby pochodzila troszke sam zastanawialem sie nad nec–iem NEC ND–3520A – 16x DL i PIONEER DVR–109a z tymi odglosami to za bardzo sie nie przejmuje :lol:
Co do modeli trudno powiedziec. Ale jesli chodzi o firmy to Plextor i Pioneer a odradzam Lite–ON robia dobre nagrywarki ale DVD podobno zjechali zupelnie w kulki zaczynaja leciec :( I nei warto patrzec na cene tylko na ilosc formatow jakie odtwarza / wypala i jakie plyty na niej dzialaja. Predkosc zapisu / odczytu i jesli to wazne jak glosno pracuje Lite–ON moj (nagrywarka zwyczajna) jest podobno glosna ale jak dlamnie jest cicha i wystarczajaco szybka :lol: A tak woglue to do jakiej ceny Chcialbys ta nagrywarke kupic :?: Mysle ze mniej niz 400zl to nie jest :wink:
Strona 1 / 1