Nagrywarka dvd a xp
Kupiłem nagrywarke Lite–on Sohw 832S i jak pojawia sie bootsreen Windowsa xp to k0omputer sie od razu restartuje. Próbowałem juz przywracania systemu kilkakrotnego instalowania xp po formatowaniu dysku i zadnego efektu, a gdy odłaczam ta nagrywarke i zostawiam tylko napęd dvd to wsztstko chodzi bez problemu.
celeron 2,6
512 ram
codegen 300 w zasilacz
płyta głowna msi 865 pe
Ge force fx 5600
prosze o pomoc
celeron 2,6
512 ram
codegen 300 w zasilacz
płyta głowna msi 865 pe
Ge force fx 5600
prosze o pomoc
Odpowiedzi: 4
Zasilacz był za słaby węic odłączyłem naped dvd od zasilania a sama nagerarka dvd chodzi bez problemu
Jakoś nie mogę się doszukać specyfikacji poboru prądu tej nagrywarki.
Co ciekawe kumpel niedawno kupił wypalarkę Lg,po odpaleniu kompa poszedł tylko dymek z zasiłki,na szczęscie nic się nie spaliło.
Nowy mocniejszy zasilacz,i wszystko działa,napęd teź.
Więc coś w tym jest.
Acha zworki master–slave ustawione przy 2 napędach ?
Co ciekawe kumpel niedawno kupił wypalarkę Lg,po odpaleniu kompa poszedł tylko dymek z zasiłki,na szczęscie nic się nie spaliło.
Nowy mocniejszy zasilacz,i wszystko działa,napęd teź.
Więc coś w tym jest.
Acha zworki master–slave ustawione przy 2 napędach ?
MarcinX:Sam sobie odpowiedziałeś.
Kłócić się moźna o to. Przychiliłbym się do tego gdyby reset/zawieszenie pojawiało się podczas nagrywania. Ale nie podczas uruchamiania systemu.
Mozliwe jest źe napęd jest uszkodzony, spróbuj podłączyć go do innego komputera. Sprawdź teź taśmę ide – czy nie jest uszkodzona.
Aha i jak tą nagrywarkę podłączasz, jest sama na taśmie czy razem z innym napędem? Czy bios ją wykrywa poprawnie?
andol:
codegen 300 w zasilacz
Sam sobie odpowiedziałeś.
Strona 1 / 1