Nagrywarka CD Liteon 52x24x52 LTW–52246s
Proszę o pomoc !!!!
Mam nagrywarkę Liteon–a ale zachowuje się dziwnie, mianowicie odczytuje płytki super, ale nie nagrywa, a co najlepsze dysk CD–RW wykasuje. Zmieniłem jej firmware na 6sof (z 6sod) ale to nic nie dało.
Proszę o podpowiedź co mam zrobić, czy da się to naprawić czy od razu nową kupować czego wolałbym uniknąć z powodu braku funduszy no i braku sponsora :(
Pozdrawiam
Mam nagrywarkę Liteon–a ale zachowuje się dziwnie, mianowicie odczytuje płytki super, ale nie nagrywa, a co najlepsze dysk CD–RW wykasuje. Zmieniłem jej firmware na 6sof (z 6sod) ale to nic nie dało.
Proszę o podpowiedź co mam zrobić, czy da się to naprawić czy od razu nową kupować czego wolałbym uniknąć z powodu braku funduszy no i braku sponsora :(
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
dizong:Ja teź mam problem z nagrywarką Lg gce 8526b 52/32/52
mianowicie gdy włoźe płytkę to odczytuje chwilę i zatrzymuje sie i tak kilka razy dopiero po kilku zacieciach odczytuje.do tego wszystkie te "wrzzzz" "wźźźź" słychać w głośnikach które mam podłaczone do wzmacnicza potem do kompa jak zlikwidować te dzwięki???
Na początek wymiana taśmy sygnałowej 40 źyłowej na nową.
Zmień wtyczkę zasilającą napędu.
Zobacz na przewód audio – jeśli podpięty,wymiana lub wypnij całkiem.
Jak to nic nie da,to moźe teź powolny jego koniec.
Ja teź mam problem z nagrywarką Lg gce 8526b 52/32/52
mianowicie gdy włoźe płytkę to odczytuje chwilę i zatrzymuje sie i tak kilka razy dopiero po kilku zacieciach odczytuje.do tego wszystkie te "wrzzzz" "wźźźź" słychać w głośnikach które mam podłaczone do wzmacnicza potem do kompa jak zlikwidować te dzwięki???
A moźe porządne czyszczenie napędu.
http://komputery.katalogi.pl/temat4106/
Zmiana nośników CDRW,CDR.
Zmień oprogramowanie na najnowsze NERO.
Jak nic.
Moźliwe źe jego powolny koniec.
http://komputery.katalogi.pl/temat4106/
Zmiana nośników CDRW,CDR.
Zmień oprogramowanie na najnowsze NERO.
Jak nic.
Moźliwe źe jego powolny koniec.
Tak się stało nagle, działała, p[otem nie uźywałem jej z 2 tygodnie a potem juź nie działała, nośnik DC–RW wykasuje bez problemu, gorzej z nagraniem, wygląda to tak, źe nagrywa a potem rzy Lwad Out coś jej nie wychodzi, przynajmniej tak to wygląda przy nagrywaniu Windowsowskim softem, ale podejrzewam źe w nero będzie to samo. Po prostu na końcu błąd a danych na płytce nie ma. Nie wiem jak z CD–R gdyź cały czas próbuje na RW źeby nie psuć CD–R płytek. Do innego kompa ją podpinałem i było to samo........niestety, z tym, źe gość co podpinał ją u siebie nie mógł zmienić softu a mi się bez problemu udało na najnowszy ale nic to nie pomogło.
Czy było tak od początku,czy stało się nagle źe nie nagrywa.
Co robi z CDRW – kasuje dane.
Zmieniłeś nośniki CDR.
Podpiąłeś do innego kompa i sprawdzieś.
Co robi z CDRW – kasuje dane.
Zmieniłeś nośniki CDR.
Podpiąłeś do innego kompa i sprawdzieś.
LTR–52246s 52x24x52
Wie ktoś co mogę z tym zrobić ??
Wie ktoś co mogę z tym zrobić ??
na obudowie mam 52x24x52
Strona 1 / 1