Nagrywanie
Zdąźyłem poczytac sobie o nagrywaniu 800ek ale nie wiem czy moja nagrywarka to potrafi moźe ktoś mi powie mam teac 40x12x48 :lol:
Odpowiedzi: 11
ok
wszystko juz mam, nagrywa sie jak juz napisalem
i polski tez mam, dzieki za uwage
papa
wszystko juz mam, nagrywa sie jak juz napisalem
i polski tez mam, dzieki za uwage
papa
byl ustawiony,
wszystko ok i wporzadku bylo, a mimo to nie szlo nagrac.
Ale zainstalowalem nowsze nero i kurde sie udalo.
Ale teraz nie mam po polsku, co jest szczegolikiem tylko.
A moze ma ktos polski jezyk do 6.3.0.3 ?
wszystko ok i wporzadku bylo, a mimo to nie szlo nagrac.
Ale zainstalowalem nowsze nero i kurde sie udalo.
Ale teraz nie mam po polsku, co jest szczegolikiem tylko.
A moze ma ktos polski jezyk do 6.3.0.3 ?
Pewnikiem jeszcze drobiazg w postaci trybu DAO wypadałoby ustawić.
Pax:kriz30:u w Nero 6xx jak wkładam płytke 800MB i chcę coś nagrac powyzej 700MB to program twierdzi ze jest za mała pojemność płytki i wysuwa CD jak z tym poradzić>?
Musisz spróbować na overburning tu masz link
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=4924&highlight=oveburning
ja mam podobny problem, nie potrafie wypalic 740 Mb na 800 MB plytce.
Juz mnie cholera bierze.
Za kazdym razem wyskakuje, ze plyta ma za mala pojemnosc.
UWAGA! Overburning wlaczony i ustawiony na 90 min.
Pomozcie pleas.
u w Nero 6xx jak wkładam płytke 800MB i chcę coś nagrac powyzej 700MB to program twierdzi ze jest za mała pojemność płytki i wysuwa CD jak z tym poradzić>?
:? qurcze to ni ma jakiegoś normalnego programu co by chwytał płytki takie jakie są 700 to 700 a 800 to 800??
Pax:dzięki za link a jeszcze jedno, szczeźe pierwszy raz nagrywałem na 800 i nero mnie coś tam ostrzega źe moge zniszczyć nagrywarke w jaki sposób??
Standardowa procedura. MarcinX niepotrzebnie Cię straszy. Przy nagrywaniu płytek 800megowych to normalka. Nero po prostu te płyty i tak odczytuje jako 700megowe i tak je traktuje, ale jako źe w rzeczywistości są to "800" to w trakcie nagrywania nie ma prawa sie nic złego stać nagrywarce. Taka sytuacja ma miejsce tylko przy nagrywaniu w trybie DAO. Z reszta w innych trybach niemozliwe jest nagranie 800megowej płyty w NERO (jak i sadze takźe w innych programach tego typu).
REASUMUJĄC – NIE MA SIĘ CZEGO W TYM PRZYPADKU OBAWIAĆ. TO O CZYM PISAŁ MARCIN, dotyczy overlockingu płytek 700megowych (gdy np. próbujemy na taką wcisnąc 710 mega. Wtedy nadpisywany obszar umieszczany jest w strefie lead out, jednak czasem w tarkcie tego procesu dzieje sie to o czym pisał kolega).
Wózek z laserem moźe się zablokować.
Ale to nie zdarza się często.
W najgorszym razie moźna go przesunąć po otwarciu napędu.
Ale to nie zdarza się często.
W najgorszym razie moźna go przesunąć po otwarciu napędu.
dzięki za link a jeszcze jedno, szczeźe pierwszy raz nagrywałem na 800 i nero mnie coś tam ostrzega źe moge zniszczyć nagrywarke w jaki sposób??
Pax:Zdąźyłem poczytac sobie o nagrywaniu 800ek ale nie wiem czy moja nagrywarka to potrafi moźe ktoś mi powie mam teac 40x12x48 :lol:
A jesli nie wierzysz polprezesowi forum to zajrzyj na stronke www.cdrinfo.pl tam znajdziesz test swojego sprzetu i sie przekonasz
Pax:Zdąźyłem poczytac sobie o nagrywaniu 800ek ale nie wiem czy moja nagrywarka to potrafi moźe ktoś mi powie mam teac 40x12x48 :lol:
potrafi, i to bardzo dobrze... Mam taką samą, więc wiem co pisze.
Strona 1 / 1