Nagrywanie z karty TV

Witam mam pytanko dotyczace nagrywania prgramow z karty tv. Nie wiem jak skonfigurowac, aby nagrywało sie plynnie, moja karta tv to KWORLD LTV 883+ orginalne sterowniki z plyty nagrywam tez na orginalnym oprogramowaniu, ustawienia nagrywania wygladaja u mnie tak :

i nagrywa to tak ze da sie ogladnac "powtórke" programu, ale widac czasem bardzo klatkowanie co nie jest naladniejszym widokiem, nie wiem co jeszcze mozna zmienic ,lub jaki program zastosowac ,aby usprawnic nagrywanie.Starałem sie kombinowac z ustawieniami tymi co sa orginalnie ,ale bylo jedynie gorzej, chyba ze dobralem poprostu zle parametry

zainstalowany pakiet K–Lite Codec Pack Full 2.25
+plus te ktore AllPlayer uznalza stosowne (live Update)
komputer to
Athlon XP 1700+
640 ddr/266
dysk/7200 ata 133 wiem ze predkosc dysku tez ma wplyw na nagrywanie (podobno)
FX 5200 128/128

i niemam pojecia juz co tu ugryźć

Odpowiedzi: 2

no dzieki z plynnoscia sobie poradzilem tzn dostalem odpowiedz na innym forum poprostu wystarczylo ustawic klaatkina 25 a nie na 30 jak mialem :) a co do kompresji avo to bede miusial sie wlasnie pobawic

szkoda jeszcze ze ten patent "magnetowidu" wlacza i zaczyna nagrywac ale nie chce konczyc :/ i mozna dac tylko jedno zadanie :|
Longi
Dodano
22.11.2005 18:00:41
Nie wiem na ile ci to pomoźe ale np: birate 1150,a dlaczego MPEG 1nagrywaj avi,Xdivix a przedewszystkim wyłącz indeksowanie to jest panel sterowania,narzędzia administracyjne,usługi i tam poszukaj indeksowanie wyłącz a te kodeki zmień na ffdshow lepiej pracują z mniejszą ilością ramu i słabszym procesorem http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=301&t=36
i poczytaj sobie o nim .Ale samo zainstalowanie to nic musisz wejść w ustawienia tego kodeka i tam ustawić birate np 1150 twój program tego nie ustawi czyli sam powodzenia
Brzęczki
Dodano
22.11.2005 17:54:39
Longi
Dodano:
19.11.2005 10:54:04
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1