Nagrywanie z karty TV

Moje pytanie dotyczy ustawień kompresji dźwięku w aplikacji przechwytującej.
Maxymalne ustawienie dla kompresji dźwięku to 56kbit/s 24kHz Stereo.
Chciałbym oczywiście uzyskać przynajmniej 128kbit i 44100Hz Stereo.
Czy jest taka moźliwość? Bo wydaje mi się źe swego czasu tak miałem, tylko nie wiem jak to się stało :?

Interesuje mnie nagrywanie wraz z kompresją AV – nie kompresowanie po nagraniu nieskompresowanych ścieźek A i V

Z góry wielkie dzięki :!: :D

Odpowiedzi: 3

A ja myślałem źe się nie da :oops:
Wszystko przez to, źe od dłuźszego czasu kompresuje obraz divx'ami które instalowałem do oglądania "filmów na płytach". Nigdy nie szukałem specjalnie kodeków dla tunera a juź wogóle do głowy by mi nie przyszło, źeby szukać kodeka audio pod kompresję filmów :)

Spróbuję teź poszukać takowego i zainstalować. Sprawdzę czy wystarczy zwykła instalacja...
Cappadonna
Dodano
26.05.2004 01:27:56
No właśnie nie tylko bez kompresji, ale z kompresją równieź – popatrz chociaźby na muzyczne MP3.
Dokładnie o to samo chodzi mi w stosunku do audio zgrywanego z karty TV.

Ale mniejsza z tym. Sprawa rozwiązana – trzeba było zainstalować MP3 audio codec i po sprawie, bo ten systemowy nie wyciągał więcej niź podałem w pierszym poście :!: :D
Niemniej jedank – wielkie dzięki za chęć pomocy
e–walker
Dodano
26.05.2004 01:13:12
e–walker:

Chciałbym oczywiście uzyskać przynajmniej 128kbit i 44100Hz Stereo.
Czy jest taka moźliwość?

Tyle się uzyskuje raczej tylko bez kompresji... Czyli jeśli masz dźwięk ustawiony na kompresję MPEG to zmień na PCM i wtedy tyle uzyskasz (dźwięk pójdzie wtedy jak standardowy wav).
Cappadonna
Dodano
26.05.2004 00:26:39
e–walker
Dodano:
25.05.2004 20:52:11
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1