nagrywanie RW w Nero
moja nagrywarka LITE -ON DVD RW SHM-165H6S nie nagrywa płyt RW. Proszę o radę.
Odpowiedzi: 7
Niewszyscy użytkownicy komputerów są expertami. ja przedstawiłem swój problem jako użytkownik mniej doświadczony.I dlatego w podtekście wyraz "idiota" był nie na miejscu.
w informacji o nośniku w napędzie pojawia się komunikat-DYSK NIE POSIADA FORMATU MRW. może to jest problem do przedyskutowania
-
[quote=andrzej_1-46]w informacji o nośniku w napędzie pojawia się komunikat-DYSK NIE POSIADA FORMATU [u]MRW[/u]. może to jest problem do przedyskutowania[/quote] To jak to jest? Formatujesz go jako zwykły CDRW , czy też używasz formatu Mount Rainier? Bo z tego komunikatu , który podałeś właśnie to wynika ,a nie wszystkie nagrywarki obsługują format Mount Rainier.
Podepnę się tutaj z podobnym kłopotem...
Mam LITE-ON DVDRW SOHW 1653S... od ok. 3 lat.
I przestaje widzieć płyty... dvd i cd. Wymieniłem firmware, przeinstalowałem nero i nic. Niektóre płyty mi czyta, a niektórych w ogóle nie widzi - choć klikając właściwości nośnika - pokazuje zero bajtów wolnych i zero zajętych...
Najprostsza odpowiedź nasuwa się sama, prawda?
Kupić nowy sprzęt.
Czy aby na pewno? Może jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?
-
[quote=XanTyp]Może jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?[/quote] Jeśli zmiana firmware nic nie daje, to spróbuj go przeczyścić i używać nośników, z którymi napęd dobrze sobie radzi.
-
Swoją drogą... [quote=XanTyp]... od ok. 3 lat. [/quote] to też juz sporo, także ma prawo niedomagać, zależy jednak jak mocno była eksploatowana.
Zaktualizauj także firmware napędu.
Probowales uzyć innego programu do nagrywania? Sciągnij coś i zobacz. Jakiej wersji Nero uzywasz? I co to za płytki, kup inna, markową.
nagrywam w NERO.Pojawia się komunikat-nagrywanie zakończone powodzeniem ,a dysk pustyt.dotyczy to tylko płyt RW.
[quote=andrzej_1-46]moja nagrywarka LITE -ON DVD RW SHM-165H6S nie nagrywa płyt RW. Proszę o radę.[/quote]
Wysil sie trochę. Napisz za pomoca jakiego programu nagrywasz? Jakis komunikat sie pojawia? Probowales innego? Probowałes płyt innego producenta? Płyty jakies markowe?
Wysil sie trochę. Napisz za pomoca jakiego programu nagrywasz? Jakis komunikat sie pojawia? Probowales innego? Probowałes płyt innego producenta? Płyty jakies markowe?
Strona 1 / 1
[quote=andrzej_1-46]Niewszyscy użytkownicy komputerów są expertami. [/quote] Tak zgadza się, ale, to nie podtekst dotyczący Ciebie , tylko sentencja w podpisie , co łatwo sprawdzić przeglądając inne moje posty. Poza tym, to cytat z pewnej piosenki , co również łatwo sprawdzić posługując się ... Googlami.