nagrywanie plyt na XP
Posiadam nagrywarke Lite–On Combo LTC–48161H i dosc stara plyte glowna. Problem w tym, ze nie nagrywaja sie prawidlowo pliki o rozszerzeniu .cab. Co dziwne problem ten jest tylko na systemie XP a na starszych nie. Zmiana listwy na plycie nic nie daje. Sterowniki ASPI najnowsze, zabawa trybami PIO i DMA tez nie pomaga, proba nagrywania innymi programami rozniez. Jakies pomysly?
Odpowiedzi: 2
Z oryginalnym biosem nagrywarki sypalo sie, z najnowszym tez sie sypie. Bios plyty glownej zmieniony i to samo. To chyba jednak problem kompatybilnosci XP z moja plyta glowna chociaz dziwne zeby problem tkwil tylko z plikami .cab i na samym XP :D Jedyne wyjscie to sprawdzic jeszcze Combo na innym komputerku (ale raczej sprawne na 100%) i jak juz nic nie da sie zrobic na tym XP to przezucic sie na starszego windowsa lub zmienic kompa :–)
Jedyne wyjście IMO to sparwdzić to combo na innym kompie .
Mam teź tego Liteona, ale takich niespodzianek mi nie robi. Wogóle nie mam z nim źadnych problemów z nagrywaniem czegokolwiek .
Problem dziwny i ciekawy zarazem.
Nie wiem szczerze napiszę, ale moźe upgrade BIOSu by coś zmienił. Ja jadę na tym z którym kupiłem to Combo /KHON/ i odpukać nie narzekam.
Mam teź tego Liteona, ale takich niespodzianek mi nie robi. Wogóle nie mam z nim źadnych problemów z nagrywaniem czegokolwiek .
Problem dziwny i ciekawy zarazem.
Nie wiem szczerze napiszę, ale moźe upgrade BIOSu by coś zmienił. Ja jadę na tym z którym kupiłem to Combo /KHON/ i odpukać nie narzekam.
Strona 1 / 1