nagranie pliku BIN
Witajcie. Czy ktoś moźe mi pomóc w takiej mianowicie kwestii – mam zgraną grę PSX w formacie pliku ftt.bin. Jak to nagrać, by wszystko normalnie chodziło na konsoli ???
Dzięki z góry za pomoc
Dzięki z góry za pomoc
Odpowiedzi: 20
jesli to rzeczywiscie wina uszkodzonego obrazu to CDmage powinien dac rade go naprawic
A próbowałeś mając plik *.img zamontować go w Daemon'ie ? Z tym, źe musisz jako typ pliku zaznaczyć "wszystkie pliki (*.*)" i wtedy wybrać tego *.img.
pisze dokładnie źe nie moze znaleźć woluminu ISO 9660
To spróbuj uźyć UltraISO, ale po Twoich próbach wnioskuję, źe plik jest walnięty.
z win iso to mam kilka problemów
otwiera mi jedno iso ale drugiego juź nie otwiera
pozatym na dolnym paskupisźe max 700 mega i to jest problem
Ogólneinie czaje jeden plik iso idzie a drugi nie grrrrrrr
otwiera mi jedno iso ale drugiego juź nie otwiera
pozatym na dolnym paskupisźe max 700 mega i to jest problem
Ogólneinie czaje jeden plik iso idzie a drugi nie grrrrrrr
nie wiem czy winiso obsluguje img ale spruboj w winiso otworzyc ten *.img i zrobic z niego iso
terazmam plik ISO i nie wiem co jest
Wszystkei pliki iso któe nagrywałem szły bez problemu
a ten nie tj nagrałem płytkę z obrazem tak jak trzeba przez opcje burn image w nero Płytka sei wypaliła ładnie tylko źe nic na neij niby nie ma
Zrobiłem dla próby inny plik iso w ten sam sposób i wszystko był oki
Co to moźe być
Wszystkei pliki iso któe nagrywałem szły bez problemu
a ten nie tj nagrałem płytkę z obrazem tak jak trzeba przez opcje burn image w nero Płytka sei wypaliła ładnie tylko źe nic na neij niby nie ma
Zrobiłem dla próby inny plik iso w ten sam sposób i wszystko był oki
Co to moźe być
odpowiedź była skierowana do autora postu...A widze źe juź chyba tu nie przyjdzie
a co do .img http://emu.pl/forum/index.php?s=24517767390209a0e338b8deb4a72be1&showtopic=375&st=0entry2461 poczytaj
a co do .img http://emu.pl/forum/index.php?s=24517767390209a0e338b8deb4a72be1&showtopic=375&st=0entry2461 poczytaj
po pierwsze ja nie mam pliku *.BIN tylko plik *.img
Po drugie próbuje i próbuje i nic, z resztą źaden z tych programów nie zna rozszerzenia IMG
Po trzecie przez długi czas pojawiał sie komunikat źe program nie moźe znaleźć podanej ścieźki jak podawałem ten obraz do nagrania
Jak przeniosłem plik IMG prosto na dysk D tzn nie byłon w źadnym katalogu wreszcze programy np Nero zaczęły go "widzieć", ale to i tak nei pomogło bo wypaliłęm płytke i nic na płytce jest pusto a widac ślady po nagraniu
Po drugie próbuje i próbuje i nic, z resztą źaden z tych programów nie zna rozszerzenia IMG
Po trzecie przez długi czas pojawiał sie komunikat źe program nie moźe znaleźć podanej ścieźki jak podawałem ten obraz do nagrania
Jak przeniosłem plik IMG prosto na dysk D tzn nie byłon w źadnym katalogu wreszcze programy np Nero zaczęły go "widzieć", ale to i tak nei pomogło bo wypaliłęm płytke i nic na płytce jest pusto a widac ślady po nagraniu
nie przerabiaj ręcznie .bin na .cue bo wtedy często plik sie uszkadza i nic z tego nie bedzie..Tylko uźyj programu CueMaker i po kłopocie http://www.cdrlab.pl/Downloads–index–req–getit–lid–106.html a potem lecisz z tym na Nero,nagrywasz i juź
Zainstaluj sobie alcohol 120% np ze strony www.cdrinfo.pl albo poszukaj sobie http://gogle.pl i bierzesz zamontuj i jak ci pliku bin nie bedzie pokazywaloto wes zeby wsie pliki pokazywalo i potem ok. odpalasz alcphola i bierzezsz nagraj i wybierasz tam gdzies psx nie pamietam dokladnie gdzie, i dalej ok i powinno nagrac, TO NA 100% ZADZIALA BO JA TAK SAMO ROBILEM nier bawilem sie notatnikiem :), pozdro :)
FILE "*.bin" BINARY
TRACK 01 MODE1/2352
wklej to do notatnika zapisz pod taka sama nazwa jaka masz plik *.bin ale daj rozszerzenie cue
aha i w notatniku zamiast * napisz rowniez ta sama nazwe co w bin i cue
nie wiem czy to jest wymagane ale umiesc to w tym samym folderze co bin
zaraz zaraz chyba sie troche zapedzilem
img+ccd+sub – jest obrazem CloneCD
w daemonie daj lokalizacke do tego Image.ccd
pisze unable to mount image kurde chyba naprawde jest zrąbany ten plik
denerwuje mnie to źe nie moge z niego zrobić uźytku
denerwuje mnie to źe nie moge z niego zrobić uźytku
a masz zrobionego *.cue ??
zrob tak jak Pawek napisal a w daemon Toolsie prawoklik na ikone w trayu, virtual cd/dvd rom >> device >> mount image pozniej typy plikow na all i dajesz lokalizacje do *.cue
zrob tak jak Pawek napisal a w daemon Toolsie prawoklik na ikone w trayu, virtual cd/dvd rom >> device >> mount image pozniej typy plikow na all i dajesz lokalizacje do *.cue
Nie udaje mi sie zamontować imiga. Wyskakuja błędy.
Jedynie co mi sie udaje to zamontować skompresowany plik w "rar" ale wtedy pisze źe windows nie moźe odczytać dysku bo jest wadliwy albouźywa formatu nieznanego
Jedynie co mi sie udaje to zamontować skompresowany plik w "rar" ale wtedy pisze źe windows nie moźe odczytać dysku bo jest wadliwy albouźywa formatu nieznanego
uźywając Virual DEAMON Manager ... montujesz image'a w wirtualnym czytniku i nagrywasz na płytke uźywając kopiowania z czytnika na czytnik (np. w Nero: Copy CD/Kopia CD)
włąsnie, źe się nie da. Nie wiem dlaczego. Pisze, źe wcale neima tego pliku, jak podaje ścieźkę w clonie to nic sięnie dzieje:(
Próbowalem i CCD i winImigem i nic
Chyba tenplik jest po prostu do luftu
i tyle
a szkoda:(
Kiedy włączam nero i daje burn image pojawia się komunikat "cannot openthe file": i podaje ścieźkę
Próbowalem i CCD i winImigem i nic
Chyba tenplik jest po prostu do luftu
i tyle
a szkoda:(
Kiedy włączam nero i daje burn image pojawia się komunikat "cannot openthe file": i podaje ścieźkę
program tworzacy plik cue potrzebny do wypaleniu pliku bin
Wypal to w ClonieCD...
Mam taką kombinacje plików plik Image ma 410 mega Chce wypalić płytke, lae jak wskazuję na plik cue to psiźe źe go niema. Co z tym zrobić?
IMAGE.CCD
IMAGE.cue
IMAGE.img
IMAGE.sub
IMAGE.CCD
IMAGE.cue
IMAGE.img
IMAGE.sub