Nagłe zaniknięcie cd – romu.
Witam.
Nie wiedzieć dlaczego, ale nagle zaniknał mi cd – rom, windows go nie wykrywa, a w menedźerze urządzeń jest przekreślona ikonka cd romu na czerwono. Bo mam nagrywarke i cd rom i jeszcze bodajźe wczoraj wszystko było ok, dzisiaj otwieram Mój Komputer i cd romu nie ma. Od czego to się mogło stać, jak go przywrócić? (niemoźliwe, źeby odpięły się jakieś kabelki, bo komputera nie ruszałem, nawet nim nie drgnąłem, a jeszcze wczoraj cd rom wykrywało)
Pozdrawiam
Ngt
Nie wiedzieć dlaczego, ale nagle zaniknał mi cd – rom, windows go nie wykrywa, a w menedźerze urządzeń jest przekreślona ikonka cd romu na czerwono. Bo mam nagrywarke i cd rom i jeszcze bodajźe wczoraj wszystko było ok, dzisiaj otwieram Mój Komputer i cd romu nie ma. Od czego to się mogło stać, jak go przywrócić? (niemoźliwe, źeby odpięły się jakieś kabelki, bo komputera nie ruszałem, nawet nim nie drgnąłem, a jeszcze wczoraj cd rom wykrywało)
Pozdrawiam
Ngt
Odpowiedzi: 2
Bios wykrywa CDROM prawidłowo przy starcie kompa.
W biosie napędy i tryby pracy ustaw na auto.
Odinstaluj kanał IDE na którym jest CDROM restart kompa i zobacz.
Wyłącz kompa odepnij od CDROM taśme sygnałową i zasilanie odpal kompa zamknij podłącz,odpal i sparawdz.
Podmień taśme sygnałową na tym kanale gdzie napędy na nową.
Jak nic wyjmij napęd i sprawdz na innym kompie moźe uszkodzony serwis lub nowy.
Wypróbuj teź sposoby podane w linku.
W biosie napędy i tryby pracy ustaw na auto.
Odinstaluj kanał IDE na którym jest CDROM restart kompa i zobacz.
Wyłącz kompa odepnij od CDROM taśme sygnałową i zasilanie odpal kompa zamknij podłącz,odpal i sparawdz.
Podmień taśme sygnałową na tym kanale gdzie napędy na nową.
Jak nic wyjmij napęd i sprawdz na innym kompie moźe uszkodzony serwis lub nowy.
Wypróbuj teź sposoby podane w linku.
usuwałem juź ten klucz w rejestrze jak w tym linku, teraz usune cd rom w menedźerze urządzeń.
w menedźerze teź usunąłem i nic nie dało, a te streowniki to na tej stronie nie dziala link, znalazlem w necie, sciagnalem, to nie dziala, blad wyskakuje ze sie nie da wogole wlaczyc
P.S. Jn, mieszkasz tu gdzie ja :D
w menedźerze teź usunąłem i nic nie dało, a te streowniki to na tej stronie nie dziala link, znalazlem w necie, sciagnalem, to nie dziala, blad wyskakuje ze sie nie da wogole wlaczyc
P.S. Jn, mieszkasz tu gdzie ja :D
Strona 1 / 1