Myszka wariuje
Mam problem który wręcz uniemoźliwia prace na kom pie. Ledwo udało mi sie tego posta napisać. Gdy rusze lekko myszą ona zaczyna wariować po ekranie. Wykonuje chaotyczne ruchy w góre w lewo wszędzie. Co moźe być przyczyną ? Jak temu zaradzić? Prosze o Bardzo szybką odpowiedź bo nie moge kompa uźywać. Problem występuje juź od momentu uruchomienia kompa.
Odpowiedzi: 5
Podłącz ją do drugiego kompa i jak tam będzie wariować, to nie pozostanie ci nic innego jak kupić nowego szczurka :)
podłączyłem myszke z drugiego kompa. i ona działa. teź jest na PS/2. Więc chyba zdechła. Płyte mam całkiem nową. ASUS P4S533–E mam ją od świąt Boźego narodzenia.
Moje niedopatrzenie, to co napisał B3TON jest bardzo moźliwe.
tutaj mycha nie zdechla – ostatnio kumpel przyszedl do mnie z tym samym problemem i okazalo sie ze ma chyba zwalony port PS2 :? fakt – ma plyte juz wiekowa – asusa na BXie..... – kup w sklepie przejsciowke PS2–> USB i sprobuj jeszcze raz
1. Myszka ci zdechła.
2. Jeźeli jest to starsza myszko to powinieneś mieć na niej przełącznik 2/3 przyciski ustaw na 2.
3. Powalił ci się sterownik, zainstaluj go jeszcze raz, jeźeli był standardowy Microskopuu wywal myszkę z menadźera urządzeń, powinna zainstalować się od nowa.
4. Moźesz spróbować uruchomić kompa bez myszki (odłącz ją) potem wyłącz komp i podłącz ją spowrotem.
2. Jeźeli jest to starsza myszko to powinieneś mieć na niej przełącznik 2/3 przyciski ustaw na 2.
3. Powalił ci się sterownik, zainstaluj go jeszcze raz, jeźeli był standardowy Microskopuu wywal myszkę z menadźera urządzeń, powinna zainstalować się od nowa.
4. Moźesz spróbować uruchomić kompa bez myszki (odłącz ją) potem wyłącz komp i podłącz ją spowrotem.