myszka usb

witam, mam problem z myszka, polega on na tym ze kupilem myszke optyczna na USB do laptopa i niestety po kilku dniach normalnego uzywania poprostu nagle przestala. jeszcze pod koniec raz dzialala raz nie ale teraz juz wogole system jej nie wykrywa. nie bylo z nia sterownikow ale jak zaczynaly sie problemy to sciagnalem ze stron producenta ale to nic nie dalo. prosze o pomoc, bo samo usb dziala normalnie tylko ta myszka nie.
od razu mowie ze poprzednie tematy czytalem na podobny temat ale to nic nie dalo., jeszcze raz prosze o POMOC

Odpowiedzi: 1

Może myszka "padła" skoro port USB działa prawidłowo ,sprawdż na nim inne urządzenie a mysz w innym kompie.
marcin255
Dodano
09.07.2006 00:16:02
  • maarek 09.07.2006 00:39:05

port usb dziala bo podlaczam aparat, telefon i wszystko dziala ale myszki nie mam gdzie sprawdzic ale chyba dziala bo scroll sie swieci na czerwono to zasilanie do niej dochodzi.<br>

• jarro2002 09.07.2006 14:52:47

Witam.<br> Największym mankamentem nowych myszek czy to na USB czy PS2 jest kabel łączący urządzenie z komputerem (Producęci stosują coraz to cieńsze kable ). Z doświadczenia wiem że najczęstrzym uszkodzeniem jest przerwa kabla zaraz przy myszce albo przy wtyczce. Proponował bym zanieść myszke do kogoś kto się troszke zna na elektronice, by sprawdził kabel, ale skoro myszke kupiłeś niedawno to pewnie jest jeszcze na gwarancji, więc najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana w sklepie na nową. <br> <br> Pozdrawiam.

maarek
Dodano:
08.07.2006 23:29:48
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1