Myszka optyczna – POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam wszystkich !!
mam maly problem kupilam myszke bezprzewodowa, optyczna ze zlaczem USB INTERNET 5Key firma A4Tech Model NB–50 i nie wiem co zrobic zeby zaczela dzialac, nie ma instrukcji w pudelku( widocznie to jest takie proste ze nie ma )zainstalowalam plytke dolaczona i.....nie wiem co robic dalej......., gly odlaczam stara myszke i wlaczam NOWa nie dziala– nie wiem czy ta NOWA myszka nie dziala czy ja czegos nie zrobilam.......
Prosze o pomoc!!!!!!!
Ania2005[/list]
mam maly problem kupilam myszke bezprzewodowa, optyczna ze zlaczem USB INTERNET 5Key firma A4Tech Model NB–50 i nie wiem co zrobic zeby zaczela dzialac, nie ma instrukcji w pudelku( widocznie to jest takie proste ze nie ma )zainstalowalam plytke dolaczona i.....nie wiem co robic dalej......., gly odlaczam stara myszke i wlaczam NOWa nie dziala– nie wiem czy ta NOWA myszka nie dziala czy ja czegos nie zrobilam.......
Prosze o pomoc!!!!!!!
Ania2005[/list]
Odpowiedzi: 5
To jest to nowe cudo A4Tech zasilane na podstawie indukcji elektromagnetycznej, jak dla mnie zbyt duzy bajer :wink:
Wracajac do tematu znalazlem cos takiego:
Sprawdzales ta mysz u kogos innego, na innym kompie czy dziala? Moze po prostu mysz jes uszkodzona...
Wracajac do tematu znalazlem cos takiego:
Przygotowanie zestawu do uźycia jest łatwiejsze, niź w wielu innych myszkach bezprzewodowych. Wystarczy podpiąć kabel podkładki do gniazda USB (pobór prądu 90mA) i nacisnąć przycisk tune w górnej jej części. System wykryje urządzenie o inrefejsie HID i juź moźemy korzystać z bezprzewodowej wolności. Czerwona dioda sygnalizuje podłączenie do źródła zasilania, zielona natomiast oznacza transfer danych do komputera i świeci gdy mysz jest w ruchu. Spód myszy nie zawiera przycisków, wystarczy ją połoźyć na podkładce i zacznie świecić. Polecam ściągnąć oprogramowanie z internetu. Plik zajmuje ok. 600KB. Instalacja jest automatyczna. Obok zegarka powinna pojawić się ikona myszy, której kliknięcie spowoduje otwarcie panelu ustawień tego urządzenia...
Sprawdzales ta mysz u kogos innego, na innym kompie czy dziala? Moze po prostu mysz jes uszkodzona...
Zobacz takźe czy w biosie masz włączoną opcję USB Mouse Support.
myszka nie jest na baterie– zasilana jest podkladka podlaczona do USB, lampki sie pala zielona i zcerwona ale nic nie dziala........
Baterie sprawne?, jakieś diody sygnalizujące prace się świecą?
http://www.a4tech.com/en/manual/manu/NB–50–English.pdf
Strona 1 / 1