Myszka dziwne zachowanie

A mianowicie po wyłaczeniu komputera mysz mi dalej swieci(optyczna) i reaguje na ruch.tzn jeźeli sie nią poruszy zaświeca sie mocniej.czy to normalne??:).Taksamo zintegrowana karta sieciowa tez świecie nawet gdy jest wyłacznony komputer

Odpowiedzi: 6

nie mysz jest na ps
Krzysiek_84
Dodano
18.01.2005 16:13:30
Czy ta mycha jest na USB? Jeśli tak to normalne źe świeci.Ja mam pod PS optyczną i nie świeci po wył.kompa.Porty USB są cały czas pod napięciem, moźna wyłączyć zasilanie na listwie i wtedy mysz gaśnie...Powodzenia
Wiech
Dodano
17.01.2005 22:43:28
Jest to związane z budzeniem kompa.

Niektóre płyty główne dają cały czas zasilanie na port myszy,klawiatury moźe na sieciówk i modem.

Powinna w takim przypadku być zworka na płycie głównej odcinająca zasilanie tych portów lub nie ma takiej moźliwości.

Jak nic.
Zastosuj listwe zasilającą i odłączaj zestaw.
JNJN
Dodano
15.01.2005 22:51:02
Nigdy nad tym nie myslałem bo po co :D ale moja swieci cały czas tak samo chyba ze ja podniose to miga haha ale jak kompa wyłanczam to swieci dalej. Nie wiem jak jest z uziemieniem bo nie mam takowego, ale wydaje mi sie ze nic to nie zmienia (jedynie jest bezpieczniej) :twisted:
Windolar
Dodano
15.01.2005 22:47:01
terminator:
gdzieś kiedyś czytałem źe myszy optyczne pobierają prąd nawet po wyłączenu kompa :wink: moźesz wyłączac zasilacz i sie niebędzie świecic :wink:

To nie myszka pobiera, a płyta główna ten prąd przekazuje. Tak mi się przynajmniej wydaje... Mam rację, czy nie? Bo myszka przecieź pobiera zasilanie z gniazda PS2, więc z płyty głównej. A sama sobie go nie weźmie, kiedy płyta jej na to nie pozwoli...
Naczelny
Dodano
15.01.2005 22:14:27
gdzieś kiedyś czytałem źe myszy optyczne pobierają prąd nawet po wyłączenu kompa :wink: moźesz wyłączac zasilacz i sie niebędzie świecic :wink:
terminator
Dodano
15.01.2005 22:07:30
Krzysiek_84
Dodano:
15.01.2005 20:41:52
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1