mysz reaguje z opóźnieniem
mam mysz optyczną A4Tech Opto 315 i zauwaźyłem, źe od jakiegoś czasu reaguje ona z opóźnieniem (mam na myśli zwykłe przesuwanie myszy). Nie dzieje się tak non–stop tylko po jakiejmś czasie bezczynności. Wątpię, źeby było to spowodowane rozkręceniem myszy (musiałem przykleić gumową obwódkę do rolki bo się ślizgała). Co zrobić z tym fantem? Czy ma to związek z oprogramowaniem czy bardziej ze sprzętem.
PS. Mam XP SP2 po odchudzaniu nLite.
PS. Mam XP SP2 po odchudzaniu nLite.
Odpowiedzi: 2
Panel sterowania > Mysz > zakladka Opcje wskaznika i tam masz predkosc przesuwania sie kursora, mozna to ustawic wedlug wlasnych upodoban i sprawdzic (domyslnie powinno byc na srodku)
Mozesz jeszcze sprawdzic zakladke sprzet i potem wlasciwosci > ustawiena zaawasowane i tam sa dwie opcje :
Czestotliwosc probkowania > domyslnie 100
Oraz Dlugosc bufora wejsciowego > domyslnie 100, jesli pierwasza opcja nic nie pomoze, sproboj delkitanie zwiekszyc te dwie.
Mozesz jeszcze sprawdzic zakladke sprzet i potem wlasciwosci > ustawiena zaawasowane i tam sa dwie opcje :
Oraz Dlugosc bufora wejsciowego > domyslnie 100, jesli pierwasza opcja nic nie pomoze, sproboj delkitanie zwiekszyc te dwie.
Panel sterowania > Mysz > zakladka Opcje wskaznika i tam masz predkosc przesuwania sie kursora, mozna to ustawic wedlug wlasnych upodoban i sprawdzic (domyslnie powinno byc na srodku)
Strona 1 / 1