Mysz optyczna :P
kilka tematow juz takich bylo :P ale nigdzie nie znalazlem takiego jak moj:
robilem znajomym kompa (miedzy innymi mowili ze kazda mysz na ps2 im zaczyna wariowac otwoera tony okienek a poetem sie wiesza i juz niec sie z nia nie da zrobic) podlaczylem swoja myche i wszystko bylo jak najberdziej ok, pracowalem z nia okolo godziny, potem podlaczylem ja znowu do mojego sprzetu, podzialala 5 min i kompletnie wysidla, siedzi na srodku ekranu i ani drgnie, jednoczesnie zniknely jej strowniki a komputer jej nie wykrywa (robilem wszystko co sie dalo), moje pytanie czy to mozliwe aby port sie spalil a mysz dalej swiecila, ale nie reagowala?? i co z tym zrobic?? podlaczylem teraz mysz optyczna pod usb i jest wszystko ok ale nie mam drugiej na ps2 zeby port sprawdzic :(
robilem znajomym kompa (miedzy innymi mowili ze kazda mysz na ps2 im zaczyna wariowac otwoera tony okienek a poetem sie wiesza i juz niec sie z nia nie da zrobic) podlaczylem swoja myche i wszystko bylo jak najberdziej ok, pracowalem z nia okolo godziny, potem podlaczylem ja znowu do mojego sprzetu, podzialala 5 min i kompletnie wysidla, siedzi na srodku ekranu i ani drgnie, jednoczesnie zniknely jej strowniki a komputer jej nie wykrywa (robilem wszystko co sie dalo), moje pytanie czy to mozliwe aby port sie spalil a mysz dalej swiecila, ale nie reagowala?? i co z tym zrobic?? podlaczylem teraz mysz optyczna pod usb i jest wszystko ok ale nie mam drugiej na ps2 zeby port sprawdzic :(
Odpowiedzi: 4
Miałem podobny problem, poprostu kabel nawalił od myszki... jak masz miernik to rozkrec myszke, odłacz kabel i posprawdzaj czy jakiś sie nie przerwał, albo czy jakiś zwarcia nie robi :)
ja poprostu upacholiłem kawałek kabla przy samej myszce, później zlutowałem i śmigała znowu :)
Ale zanim zaczniesz cokolwiek ciachac to sprawdź myszke na innym kompie:)
A jak masz gwarancje to zanies do serwisu i niech oni sie bawia:)
ja poprostu upacholiłem kawałek kabla przy samej myszce, później zlutowałem i śmigała znowu :)
Ale zanim zaczniesz cokolwiek ciachac to sprawdź myszke na innym kompie:)
A jak masz gwarancje to zanies do serwisu i niech oni sie bawia:)
mi kiedyś kulkowy logitech tak robił... działał nawet kilkadziesiąt minut normalnie poczym stanoł i ani drgnoł kursor... u mnie pomagał reset :wink: zakupiłem nową mysz (juź A4 Techa :P ) i było wszystko dobrze :wink:
to niestety nie to ale i tak dzieki za odpowiedz :D wydaje mi sie ze to moglo byc jakies spiecie i poszla mycha tylko zastanawia mnie czemu sie swieci1? w sumie powinna nie dzialac wogole!
Moźe wyłączasz mysz na włączonym kompie.
Tylko druga sprawna mysz PS2 i sprawdź.
Zrób tak jak tu.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=202137#202137
Tylko druga sprawna mysz PS2 i sprawdź.
Zrób tak jak tu.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=202137#202137
Strona 1 / 1