Mysz optyczna – dioda nie świeci
Witam.
Udało mi się dostał na to forum z wielkim trudem [przez mysz], dlatego prosze o rade:
Niedawno kupiłem nową mysz optyczną A4techa , model: office 8k za 46 zeta [przewodowa]. Gdy komputer był włączony wszystko było ok ale jak go wyłączyłem to dioda dalej świeciła. Nic z tym nie robiłem , poniewaź zapewniano mnie, źe to normalne. Do tej pory wszystko było git... teraz myszka przestała działać, dioda się nie świeci. Reinstalka sterów nie pomogła itp. Czy dioda się zurzywa i czy moźna ją wymienić/naprawić. Jeźeli się nie zurzywa to w czym problem?
proszę o szybką odpowiedź. Pozdro.
Udało mi się dostał na to forum z wielkim trudem [przez mysz], dlatego prosze o rade:
Niedawno kupiłem nową mysz optyczną A4techa , model: office 8k za 46 zeta [przewodowa]. Gdy komputer był włączony wszystko było ok ale jak go wyłączyłem to dioda dalej świeciła. Nic z tym nie robiłem , poniewaź zapewniano mnie, źe to normalne. Do tej pory wszystko było git... teraz myszka przestała działać, dioda się nie świeci. Reinstalka sterów nie pomogła itp. Czy dioda się zurzywa i czy moźna ją wymienić/naprawić. Jeźeli się nie zurzywa to w czym problem?
proszę o szybką odpowiedź. Pozdro.
Odpowiedzi: 3
Trudno powiedzieć co to moźe być, dla pewności sprawdź tą myszke na innym komputerze – moźe się okazać źe ci port PS2 strzelił. W biosie i w systemie wątpliwe źeby było coś namieszane – podłączona myszka ma świecić, działać to juź niekoniecznie musi.
Ja bym na twoim miejscu nie grzebał w tej myszce, do stracenia w końcu masz 46zł.
Ja bym na twoim miejscu nie grzebał w tej myszce, do stracenia w końcu masz 46zł.
a w gre wchodzi tylko uszkodzony przewód czy coś jeszcze?
Moźe coś w biosie trzeba zrobić?
Moźe coś w biosie trzeba zrobić?
A4Tech padł najwidoczniej, serwis pozostaje, chyba źe zaryzykujesz naprawy we własnym zakresie – mógł przewód pęknąć.
Strona 1 / 1