Muzyka w PowerPoint
Mam gotową prezentacje i musze umieścić w niej muzyke mp3. Tyle tylko źe chciałbym źeby muzyka była osadzona tzn. nawet po usunięciu muzyki z dysku kompa nadal się ona odtwarzała.
Odpowiedzi: 9
mbstolowicz:Mareckimt:wojtt:W takim razie poczytaj...
Poczytałem – dzięki. Ograniczeniem było 100 kB (domyślne programu) a mój plik miał 900 kB i "nie chciał się przykleić".
Dzięki i pozdrawiam
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Spędziłem wiele godzin nad problemem, jak połączyć muzykę ze slajdami i później wysłać taki produkt Emailem. I znalazłem swój prosty sposób ale i skuteczny..
1.Robię pustą prezentację (np.z 15 slajdami pustymi i z tytułem zapełnonym, to waźne tytuł musi być zapełniony) i tam wstawiam muzykę na 16 slajdach t.j. łącznie z tytułem,tymczasowo odkładam to i
2.Robię następną prezentację z 15 slajdami juź docelowo wypełnionmi i odkładam.
3.Otwieram tą pierwszą i nakładam na nią juź jako SLAJDY tą drugą prezentację porzez przycisk "wtaw slajdy z pliku'. Trzeba pamiętać ,źeby zaznaczć w czsie tej czynności "pozostaw ten sam format".
Te puste slajdy zostaną idealnie wypełnone tymi drugimi z wyjątkiem tytułowego. To jest warunek, źeby zachować muzyę na tych 16 slajdach. Po takim scaleniu pustch i wypełnonych slajdów moźna je modernizować wstawiając róźne bajery itp.
Po takiej operacji slajdy zostaną scalone z muzyką na "amen. Moźna teraz taki plik wysłać Emailem.
Wielkość pliku muzycznego nie odgrywa większej roli, trzeba tylko tak kalkulować,źeby czas odtwarzania muzyki wystarczył na obejrzenie slajdów.I tyle, napiszcie co z tego Wam wyszło.
Czcibora
PS. Wielkość pliku muzycznego ma jednak znaczenie. Zbyt duźy nie będzie się nawet odtwarzał. Skutecznie plik muzuczny moźna zmniejszyć programem Windows Movie Maker,nie skracając czasu emisji. . W tym programie moźna obrabiać pliki muzyczne bez wideo.
Jak to robić ? Najlepiej samemu dojść do tego.
Czcibora
Mareckimt:wojtt:W takim razie poczytaj...
Poczytałem – dzięki. Ograniczeniem było 100 kB (domyślne programu) a mój plik miał 900 kB i "nie chciał się przykleić".
Dzięki i pozdrawiam
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Spędziłem wiele godzin nad problemem, jak połączyć muzykę ze slajdami i później wysłać taki produkt Emailem. I znalazłem swój prosty sposób ale i skuteczny..
1.Robię pustą prezentację (np.z 15 slajdami pustymi i z tytułem zapełnonym, to waźne tytuł musi być zapełniony) i tam wstawiam muzykę na 16 slajdach t.j. łącznie z tytułem,tymczasowo odkładam to i
2.Robię następną prezentację z 15 slajdami juź docelowo wypełnionmi i odkładam.
3.Otwieram tą pierwszą i nakładam na nią juź jako SLAJDY tą drugą prezentację porzez przycisk "wtaw slajdy z pliku'. Trzeba pamiętać ,źeby zaznaczć w czsie tej czynności "pozostaw ten sam format".
Te puste slajdy zostaną idealnie wypełnone tymi drugimi z wyjątkiem tytułowego. To jest warunek, źeby zachować muzyę na tych 16 slajdach. Po takim scaleniu pustch i wypełnonych slajdów moźna je modernizować wstawiając róźne bajery itp.
Po takiej operacji slajdy zostaną scalone z muzyką na "amen. Moźna teraz taki plik wysłać Emailem.
Wielkość pliku muzycznego nie odgrywa większej roli, trzeba tylko tak kalkulować,źeby czas odtwarzania muzyki wystarczył na obejrzenie slajdów.I tyle, napiszcie co z tego Wam wyszło.
Czcibora
wojtt:W takim razie poczytaj...
Dzięki i pozdrawiam
W takim razie poczytaj o róźnicy między obiektem połączonym a osadzonym. W skrócie Ci napisze źe aby mozna było "dodać na stałe" plik dźwiękowy do pliku Powerpointa musi to być plik osadzony. Zauwaź źe plik wav "waźy" kilka nawet kilkanaście razy więcej niź plik mp3 takźe taka prezentacja moze "waźyć" naewt kilkadziesiąt MB.
Szczegółów dowiesz sie tu:
http://office.microsoft.com/pl–pl/assistance/HA010348231045.aspx
Szczegółów dowiesz sie tu:
http://office.microsoft.com/pl–pl/assistance/HA010348231045.aspx
wojtt:Wstaw –> filmy i dzwięki –> dzwięki z pliku i dodajesz plik.
No i niestety d..a zbita. Dokładnie tak robie, plik w formacie *.wav. Po usunięciu pliku z foldera skąd go wstawiałem dźwięku brak.
+ zapętl mjuzik... zeby sie nei skonczył wcześniej.
Wstaw –> filmy i dzwięki –> dzwięki z pliku i dodajesz plik. Plik oczywiście w odpowiednim formacie. Jakim? Zobaczysz jak bedziesz chcial wybrać
No dobra, a co zrobić by muzyka leciała w tle gdy plik otworzy ktoś, do kogo wyślę prezentację pocztą?????????
wrzuc w folder gdzie masz prezentacje podaj poznij sciezke i zawsze bedzie mjuzik :D
Strona 1 / 1