Mustek1200usb
Witam i prosze o pomoc w instalacji tego skanera.rece mi opadaja .Wszelkie mozliwe sposoby ,nie odnosza skutku. Andzrej.
Odpowiedzi: 6
Niewiem czy juź rozwiązałeś ten problem więc podam dokładne rozwiąznie tutaj na łamach forum. Ja posiadam skaner Mustek1200 USB PLUS i w moim przybadku instaluje go tak:
1. Najpierw zciągnij sobie te stery od Musteka
TOOL– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/fixwinxp.exe
1– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/1200USB/MA/2000/web.EXE
2– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/1200USB/MA/2000/web.W02
3– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/1200USB/MA/2000/web.W03
4– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/1200USB/MA/2000/web.W04
2. Uruchom ten program "fixwinxp" i wskaź mu pierwszą część sterownika
3. Po instalacji zrestartuj kompa, jak zauwaźysz po restarcie nie będzie się paliła lampka na skanerze
4. Wejdź więc w Panel sterowania/System/Sprzęt/menadzer urządzeń, wybierz urządzenie z takim znakiem zapytania przy którym będzie pisać USB(coś tam)
5. Wejdź w zakładke Sterownik (tego urządzenia) i wybierz aktualizuj sterownik.
6. Jeśli masz SP2 to po kolei wybierasz
1. Nie, nie tym razem
2. Zainstaluj oprogramowanie automatycznie(zalecane)
3 TEraz zacznie ci wyszukwać sterownik, gdy go znajdzie poinformuje ze jest niepodpisany cyfrowo, wtedy wybierz "mimo to kontynuuj"
4. Na samym końcu jak sterownik sie zainstaluje kliknij zakończ
PS(w przypadku gdybyś nie posiadał zainstalowanego SP2, nie zobaczysz okienka z punktu 1, proces aktualizacji zacznie się od punktu nr 2.
Po tej aktualiozacji lampka powinna sie zapalić, a skaner powinien być juz gotowy do pracy :wink: Mam nadzieje źe pomogłem
1. Najpierw zciągnij sobie te stery od Musteka
TOOL– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/fixwinxp.exe
1– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/1200USB/MA/2000/web.EXE
2– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/1200USB/MA/2000/web.W02
3– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/1200USB/MA/2000/web.W03
4– ftp://ftp.mustek.com.tw/pub/driver/1200USB/MA/2000/web.W04
2. Uruchom ten program "fixwinxp" i wskaź mu pierwszą część sterownika
3. Po instalacji zrestartuj kompa, jak zauwaźysz po restarcie nie będzie się paliła lampka na skanerze
4. Wejdź więc w Panel sterowania/System/Sprzęt/menadzer urządzeń, wybierz urządzenie z takim znakiem zapytania przy którym będzie pisać USB(coś tam)
5. Wejdź w zakładke Sterownik (tego urządzenia) i wybierz aktualizuj sterownik.
6. Jeśli masz SP2 to po kolei wybierasz
1. Nie, nie tym razem
2. Zainstaluj oprogramowanie automatycznie(zalecane)
3 TEraz zacznie ci wyszukwać sterownik, gdy go znajdzie poinformuje ze jest niepodpisany cyfrowo, wtedy wybierz "mimo to kontynuuj"
4. Na samym końcu jak sterownik sie zainstaluje kliknij zakończ
PS(w przypadku gdybyś nie posiadał zainstalowanego SP2, nie zobaczysz okienka z punktu 1, proces aktualizacji zacznie się od punktu nr 2.
Po tej aktualiozacji lampka powinna sie zapalić, a skaner powinien być juz gotowy do pracy :wink: Mam nadzieje źe pomogłem
Sądza z tego, źe Mustek taki opis podaje to i firma widzi kłopot, ale przynajmniej stara się podać rozwiązanie, a nie tak jak niektóre inne duźymi literami napisać tekst o tym, źe ..."moźe kiedyś będzie".
Mimo to przepraszam zaklopot.Dzienkuje za porade .Andrzej.
Nie przepraszaj tylko sprawdź jak to jest opisane.
Niektóre urządzenia USB – w tym skanery – wymagają by najpierw instalować oprogramowanie, a dopiero potem – podpinać sprzęt inne zaś mają zachcianki odwrotne.
Dlatego takie waźne jest sprawdzenie kolejności działań.
http://www.mustek.com.tw/Download/driv_scanr/europe/1200usb.html – tu jest instrukcja ( do pobrania ) jak go zainstalowac przy uzyciu sterowników w2k pod XP.
Niektóre urządzenia USB – w tym skanery – wymagają by najpierw instalować oprogramowanie, a dopiero potem – podpinać sprzęt inne zaś mają zachcianki odwrotne.
Dlatego takie waźne jest sprawdzenie kolejności działań.
http://www.mustek.com.tw/Download/driv_scanr/europe/1200usb.html – tu jest instrukcja ( do pobrania ) jak go zainstalowac przy uzyciu sterowników w2k pod XP.
Prrzepraszam za klopot,system XP,celeron2,8. 512 pamiec,plyta EPOX 4PLA.Dodam ze sterowniki sie instaluja ale nic sie nie uruchamia. Wyynik koncowy to plik UNINSTAI.
A moźe wystarczy nie na "wszelkie moźliwe sposoby' tylko na ten jeden – w instrukcji opisany?
Tak isę bowiem składa, źe kolejność czynności z niej wynika.
Z czystej tylko upierdliwości napiszę, źe nawet gdybym miał ją – instrukcję – przed oczyma to i tak bym nie mół Ci pomóc . Nie wiem w jakim systemie ten sprźet chcesz zainstalować.
Tak isę bowiem składa, źe kolejność czynności z niej wynika.
Z czystej tylko upierdliwości napiszę, źe nawet gdybym miał ją – instrukcję – przed oczyma to i tak bym nie mół Ci pomóc . Nie wiem w jakim systemie ten sprźet chcesz zainstalować.
Strona 1 / 1