multimedialna klawiatura–problem
WitAM.Mam maly problem.W multimedialnej klawiaturze Tracer nie dzialaja mi klawisze stop,play,pauza i przewijania.Wydaje mi sie ze powinny one wspolpracowac z Winampem,prawda? :) Chyba ze sie myle to niech ktos mnie oświeci .Jak zrobic zeby dzialaly z Winampem?
Odpowiedzi: 14
zajaffka zainstaluj te stery oznaczone 2K (windows 2000) bo to prawie XP ;) , zaś te oznaczone NT są do NT4 zapewne (teź niby powinne działać, ale NT4 to duźo starszy system).
Znaczy się, nie poszły.. Poszukaj jeszcze raz typu klawiatury. Moźe inna naklejka, moźe pudełko, moźe faktura, moźe...... Walcz !!
mettal:Na tym zdjeciu to se jest tylko numer seryjny.... Instalowales te stery dla NT w ogole, czy czekasz na cos innego ?
instalowalas jak juz cos :P
zaraz zainstaluje i sprawdze,nie bij :P
edit. juz zainstaalowalam....i....od razu po uruchomieniu taki numer
:roll:
http://members.lycos.co.uk/misia333/MediaKey_NT.exe tu sa te stery,moglby ktos sprawdzic czy na xp dziala u kogos..
Na tym zdjeciu to se jest tylko numer seryjny.... Instalowales te stery dla NT w ogole, czy czekasz na cos innego ?
bez mychy
nie wiem jak mam jednoczesnie napisac i zajrzec pod spod :lol: no ale jakos bedzie :
sa tu tylko numerki:
nie wiem jak mam jednoczesnie napisac i zajrzec pod spod :lol: no ale jakos bedzie :
sa tu tylko numerki:
Na Twoim miejscu podziałałbym plikiem NT, a jak nie wyjdzie to wtedy 2K. Ale dalej nie podajesz typu klawiatury !! Zobacz na naklejce na spodzie klawiatury (z myszą w zestawie czy bez ?)
Windows XP wywodzi sie z rodziny systemow NT, wiec instaluj te steryi powinno hulac
na dyskietce mam :
MediaKey_NT.exe
MediaKey_98.exe
MediaKey_2K.exe
jak widac nie ma pod xp :( i nie ma plikow readme itp ,tylko te trzy pliki
cos pisze na karteczce z instrukcja : W9838 nie wiem czy takie moze byc oznaczenie?
jest jeszcze na opakowaniu z tylu KTM6427 :roll:
MediaKey_NT.exe
MediaKey_98.exe
MediaKey_2K.exe
jak widac nie ma pod xp :( i nie ma plikow readme itp ,tylko te trzy pliki
cos pisze na karteczce z instrukcja : W9838 nie wiem czy takie moze byc oznaczenie?
jest jeszcze na opakowaniu z tylu KTM6427 :roll:
Zero sprawiedliwości... Gdyby nikt nie chciał pomagać to by się nie odzywał. A podałaś wtedy typ klawy ?? Najpierw pomyśl, potem pisz i nie obraźaj...zajaffka:gdyby ktos naprawde chcial mi pomoc to dalby linka do tych sterow...
Zapodaj dokładny typ klawiatury to znajdziemy :lol:
Dziwne ze na plycie nie masz sterow do XP, powinny byc... Tracer dla swoich klaw z regoly stosowal oprogramowanie firmy Netropa. Poszukaj na tej stronce,zoznaczenia pewnie sie roznia,ale ktores z tych sterow musz byc od tej klawy. Zobbacz moze jakie oznaczenie (w pliku readme,itp) maja te stery co masz na plycie i moze potym dojdziesz http://www.netropa.com/download/mmkbd/download.html
szukalam juz na stronie tracera!!! gdyby ktos naprawde chcial mi pomoc to dalby linka do tych sterow...
Problem: Nie działają klawisze multimedialne
Przyczyna: Brak zainstalowanego oprogramowania, wciśnięty klawisz OfficeLock
Rozwiązanie: Zainstalować oprogramowanie, odblokować klawisze przyciskiem OfficeLock jeźeli taki występuje.
wlasnie tego oprogramowania szukam... Tracer Ultra Media (flat multimedia keyboard)
Problem: Nie działają klawisze multimedialne
Przyczyna: Brak zainstalowanego oprogramowania, wciśnięty klawisz OfficeLock
Rozwiązanie: Zainstalować oprogramowanie, odblokować klawisze przyciskiem OfficeLock jeźeli taki występuje.
wlasnie tego oprogramowania szukam... Tracer Ultra Media (flat multimedia keyboard)
Moźliwe, źe ta klawa nie wymaga sterów pod XP, ale wątpię. Poszukaj na stronie Tracera, powinny być i pod XP, albo chociaź info jakieś..
na plytce mam tylko stery pod 98 i jeszcze jakies ,ale nie ma do xp :?
wszystko chodzi bez zarzutu tylko te kilka klawiszy nie dziala
wszystko chodzi bez zarzutu tylko te kilka klawiszy nie dziala
A masz wgrane stery od tego Tracera ?
Strona 1 / 1