MSI brak hasła na BIOS

Witam, Chciałem założyć hasło na BIOS żeby nikt nie uruchomił kompa bez mojej zgody, ale w biosie nie ma takiej opcji. Jest jedynie możliwość założenie hasła na wejście do BIOSU, Miałem BIOS MSI v 1.7 zaktualizowałem go do 1.9 ale nic to nie pomogło. Powiedzcie mi czy u was jest tak samo, czy ja coś źle robię.

Odpowiedzi: 2

Faktycznie, troche zamotałem. Chodziło mi oto że nie ma mozlowości założenia hasła, zeby uruchomić kompa. ale widze że zczaiłeś oco mi chodziło. szkoda że nie ma takiej opcji. pierwszy raz się z taką sytuacją stykam. Dzieki za odpowiedz
Thomas
Dodano
21.02.2008 13:19:02
Tytuł tematu : "MSI brak hasła na bIOS" a dalej w tresci: "Jest jedynie możliwość założenie hasła na wejście do BIOSU" To jak jest w końcu - jedno drugiemu przeczy? Producent płyty gł. widocznie tylko taką opcję zabezpieczania hasłem przewidział . W różnych płytach gł. wygląda to czasami inaczej .Dochodzą opcje zabezpieczania napędów, bootowania itp. W Twoim przypadku tak nie jest. A na marginesie, hasło w bIOSie, to nie jest dobry pomysł na zabezpieczenie komputera , przed nieuprawnionym uruchomieniem .
Seeker
Dodano
21.02.2008 07:21:19
Thomas
Dodano:
21.02.2008 02:14:43
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1