msconfig

Znacie moze jaks stronke z opisem uruchamianych narzedzi w opcji msconfig to jest bodajrze 5 zakldka podpisana uslugi. Zastanawiam sie bo moze niektore nie sa mi potrzebne??? np: siec?

Odpowiedzi: 6

Z tymi usługami to trzeba uwaźać – przeczytałem sobie w gaztce źe część usług moźna wyłączyć to się systemik odchudzi i będzie śmigał jak ta lala – no to sobie odchudziłem i teraz nie mam sieci i udostępniania mimo iź, uwaźałem źeby nie wyłączyć czegoś co mogło by być związane z siecią,
zwolniło się trochę pamięci ale wydajność bez zmian wracam do poprzednich ustawień
drfly
Dodano
03.12.2004 20:22:03
mariusz25l:
Widzisz Rebe bo ten opisik który widnieje pod twoim topickiem całkiem do ciebie pasuje :!: :D Oczywiście źe mozna co niektóre usługi włączyć ale ty o tym pewnie niewiesz :)Jak znajde link to temu koledze pomoge :) Pozdrawiam!!

To Ci źyczę powodzenia w pracy z systemem poprzez dobieranie isę do usług poprzez msconfig.
Poza tym moźe i nie iwem, źe niektóre usługi mozna wyłaczyć – wg mnie mozna wszystkie , inna sprawa na ile jest to proste i jaki bedzie tego efekt – wiem za to równieź, źe uśługa właczona nie oznacza jeszcze uruchomiona, bo moźe być ównieź zatrzymana.
Jest jeszcze parę subtelności, których w Twoim dziąłaniu poprzez msconfig uświadczyć się nie da.
Jak widzisz nawet posługując się wyłacznie dupami jestem w stanie mieć z nich większy poźytek intelektualny niź Ty usiłując uźyć głowy.
Rebe
Dodano
02.12.2004 20:14:45
Widzisz Rebe bo ten opisik który widnieje pod twoim topickiem całkiem do ciebie pasuje :!: :D Oczywiście źe mozna co niektóre usługi włączyć ale ty o tym pewnie niewiesz :)Jak znajde link to temu koledze pomoge :) Pozdrawiam!!
mariusz25l
Dodano
02.12.2004 20:08:31
A to nawet ciekawe – bo pomijając ten oznaczony jako nieaktualny dwa inne działają normalnie i prowadzą do stron, a trzeci z nich pozwal pobrac plik o nazwie "usługi.rar"
Rebe
Dodano
02.12.2004 19:55:18
Niestety zaden z linkow interwsujacych mnie nie dziala.
rmxvp
Dodano
02.12.2004 19:49:41
Zostaw tę część msconfig w spokoju – od usług jest aplet usługi w narzedziach administracyjnych panelu sterowania.
Zaś co do tego z czym je jesć i jak ustawić spojrz prosze tu:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=40538 – pkt 5 i podpunkty.
Rebe
Dodano
02.12.2004 15:26:53
rmxvp
Dodano:
02.12.2004 15:23:52
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1