msconfig

Po wpisaniu polecenia msconfig w uruchom wyswietla mi sie okienko. Mam pytanie jaka macie zaznaczona opcje uruchamiania?? Ja mam uruchamianie normalne i xp uruchamia mi sie 2 min :( Mam moze zaznaczyc opcje "Uruchamianie diagnostyczne" albo "Uruchamianie selektywne" ?? Prosze o pomoc !!

Odpowiedzi: 6

I co to oznacza?? Prosze o pomoc :)[/img]
maziboss
Dodano
17.11.2002 15:12:06

I co to oznacza?? Prosze o pomoc :)[/img]
maziboss
Dodano
17.11.2002 15:12:06
"Dla optymalizacji czasu bootowania moźemy posłuźyć się programem BootVis przygotowanym specjalnie do tego celu przez Microsoft. Kilkamy na 'Trace'–>'Next Boot + Driver...'. System zrestartuje się, a po jego ponownym uruchomieniu musimy poczekać na załadowanie BootVis'a...
Aby zoptymalizować start Windows kilkamy 'Trace'–>'Optimize System' i czekamy na ponowne uruchomienie. Potem program zoptymalizuje ułoźenie plików na dysku (trwa to kilka minut).
Moźna zyskać nawet kilkanaście sekund przy uruchamianiu Windows XP."
pod tym adresem http://www.winxp.com.pl/ jest link "optymalizacja XP/W2K" , rób dokładnie tak jak opisane, na pewno załatwi to twój problem
:D
Pozdrawiam Basior[/b]
basior
Dodano
17.11.2002 09:10:58
"Dla optymalizacji czasu bootowania moźemy posłuźyć się programem BootVis przygotowanym specjalnie do tego celu przez Microsoft. Kilkamy na 'Trace'–>'Next Boot + Driver...'. System zrestartuje się, a po jego ponownym uruchomieniu musimy poczekać na załadowanie BootVis'a...
Aby zoptymalizować start Windows kilkamy 'Trace'–>'Optimize System' i czekamy na ponowne uruchomienie. Potem program zoptymalizuje ułoźenie plików na dysku (trwa to kilka minut).
Moźna zyskać nawet kilkanaście sekund przy uruchamianiu Windows XP."
pod tym adresem http://www.winxp.com.pl/ jest link "optymalizacja XP/W2K" , rób dokładnie tak jak opisane, na pewno załatwi to twój problem
:D
Pozdrawiam Basior[/b]
basior
Dodano
17.11.2002 09:10:58
Uzylem go i nic nie pomaga:( Chociaz nie wiem co to moze byc ze tak dlugo mi sie uruchamia:( Co musi byc zaznaczone w tym BOOTVIS–ie ?? I gdzie go mam zainstalowac?? Jakbys mogl to napisz mi krok po kroku obsluge tego programiku:) Z gory dziekuje:)
maziboss
Dodano
16.11.2002 12:53:11
Jak usuniesz w msconfig na zakładce autostart jakieś programy to windows wtedy będzie ci się uruchamiał w trybie selektywnym, tryb diagnostyczny robi ci loga z bootowania systemu, prędkości uruchamiania ci nie zwiększy.
Spróbuj uźyć programu Bootvis.
SLAY3R
Dodano
16.11.2002 12:49:38
maziboss
Dodano:
16.11.2002 12:46:32
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1