MS Windows XP / MS Windows 98
Witajcie! Mam pewną prośbę, czy mógłby ktoś porównać, krótko, w podpunktach Windows XP a Windows 98 ? Pytam, bo z mojej pracy na Win XP prócz bardziej 'graficznego' interfacu i 'ułatwień dla uźytownika' nie zauwaźyłem zbyt wielu zmian (albo o nich zapomniałem, bo na 98 daaawno pracowałem), więc nie wiem, czy nie wrócić na W98, bo tam był DOS na którym mi trochę zaleźy...
Jeśli komuś to się przyda to mój komputer (po krótce):
–WD Caviar 200GB SATA (będę miał w środę, dostawa do sklepu przyjdzie :P Dlatego teź zastanawiam się czy instalować XP czy 98)
–Intel Pentium IV 2,02GHz
–1024GB DDR
–Winfast 500 GeForce 3 TiT
Jeśli komuś to się przyda to mój komputer (po krótce):
–WD Caviar 200GB SATA (będę miał w środę, dostawa do sklepu przyjdzie :P Dlatego teź zastanawiam się czy instalować XP czy 98)
–Intel Pentium IV 2,02GHz
–1024GB DDR
–Winfast 500 GeForce 3 TiT
Odpowiedzi: 20
Żadych cracków sracków i innych :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Aha.Dzieki teraz bede se mogl przeinstalowac.A czy nie bedzie trzeba jej jakos crackowac??Czy cos takiego??A CD–KEY mam bo znalazlem na jakiejs stronce.neoski:Tya będzie działał. Tyle źe cd–key trzeba będzie wpisać. ;–)
Aha.Dzieki teraz bede se mogl przeinstalowac.A czy nie bedzie trzeba jej jakos crackowac??Czy cos takiego??A CD–KEY mam bo znalazlem na jakiejs stronce.neoski:Tya będzie działał. Tyle źe cd–key trzeba będzie wpisać. ;–)
Tya będzie działał. Tyle źe cd–key trzeba będzie wpisać. ;–)
Nie ma odp. na moje pytanie czy nikt nie looka na 2 strone? :D :?:
Nie ma odp. na moje pytanie czy nikt nie looka na 2 strone? :D :?:
WINDOWS XP GÓRĄ :!: :!: :!:
Popieram The_judge :P :P
a)stabilniejszy
b)stabilniejszy
c)stabilniejszy
itp. 8) 8) 8)
Jak miałem WIN98 i internet (wiązało się z tym duźo programów) to non–stop komputer mi się wiechał albo pokazywał error (np. nr 999999 Twój komputer nie potrafi liczyć) :D :D :D lub niebieski ekranik. Z WinXP nie wiem co to niebieski ekran!!!
Popieram The_judge :P :P
a)stabilniejszy
b)stabilniejszy
c)stabilniejszy
itp. 8) 8) 8)
Jak miałem WIN98 i internet (wiązało się z tym duźo programów) to non–stop komputer mi się wiechał albo pokazywał error (np. nr 999999 Twój komputer nie potrafi liczyć) :D :D :D lub niebieski ekranik. Z WinXP nie wiem co to niebieski ekran!!!
Ja mam teraz przegrywany XP bodajrze z orginalki.I wszystko spoko.A mozecie mi powiedziec, przegralem se z orginalnej 98SE czy ona bedzie dzialac??Z orginalki sie instalowal bez CD–KEY bo wogle go niema.Czy z pi tez??Theriel:Win 2k3 kosztuje chyba wiecej niz 600–800zł, a co do 'idę do kumpla....' – zapytaj się swoich kumpli czy mogą normalnie pracować bez źadnych ograniczeń czasowych – bo z tego co lata po internecie moźna się dowiedzieć, ze do tej pory teoretyczny crack sie wywala po 30dniach...
eeee niabardzo Was rozumiem – kto powiedział, źe ja chcę DOSa do gier ?
Btw, dziękuję wszystkim za pomoc w dokonaniu wyboru :)
Btw, dziękuję wszystkim za pomoc w dokonaniu wyboru :)
Ten w XP wystarcza.;)(raczej)Pawek:inferno:
BTW – win98 tylko dlatego zeby miec dosa – wg wystarczy dysk startowy 98, zabootowac z niego kompa i jest DOS :)
A ludzie sie głowią nad DOSem pod Win XP, ehhh :D Alenie jestem pewien czy ten DOS wystarczy do odpalenia gierek...
inferno:
BTW – win98 tylko dlatego zeby miec dosa – wg wystarczy dysk startowy 98, zabootowac z niego kompa i jest DOS :)
A ludzie sie głowią nad DOSem pod Win XP, ehhh :D Alenie jestem pewien czy ten DOS wystarczy do odpalenia gierek...
To moze i ja swoje 3 grosze:
win98 byl ok, ale jednak XP to przeciez nie kolejny 98 + pare wpdotryskow.
a Stabilny – trzeba sie postarac zeby cos sie wysypalo
b Multimedialny – muzyka, wideo, nagrywanie cd, dvd
c Gry – osobiscie jeszcze sie nie spotkalem z gra ktora by nie poszla (nawet DOSowa!!!), tylko warunkiem jest FAT32 na partycji systemowej. Problemy z uruchomieniem niektorych gier moze miec ten, kto sformatowal partycje systemowa pod NTFS
d Praca – patrz a i b
win98 byl ok, ale jednak XP to przeciez nie kolejny 98 + pare wpdotryskow.
a Stabilny – trzeba sie postarac zeby cos sie wysypalo
b Multimedialny – muzyka, wideo, nagrywanie cd, dvd
c Gry – osobiscie jeszcze sie nie spotkalem z gra ktora by nie poszla (nawet DOSowa!!!), tylko warunkiem jest FAT32 na partycji systemowej. Problemy z uruchomieniem niektorych gier moze miec ten, kto sformatowal partycje systemowa pod NTFS
d Praca – patrz a i b
Moim zdanie 98SE + XP PRO tworzy zgrana pare.Nie polecam nikomu Milenium.Mialem to *****. :) Mialem tez 2000–On jest bardziej do pracy niz do gierek.Tez sie go pozbylem. :)
XP ma mniejszy wspolczynnik formato–miesiaca ;) takze tylko XP (no chyba ze lubisz Ghosta uzywac :P)
Tez ma dwa systemy win98SE oraz XP Pro.Z tym ze 98 jest w sytuacjach awaryjnych.
Tez ma dwa systemy win98SE oraz XP Pro.Z tym ze 98 jest w sytuacjach awaryjnych.
Mam 2 systemy, 98 i XP, więc nie muszę zamieniać, ale jakbym musiał wybierać zostałbym przy XP. Chociaź niektóre gierki na nim nie chcą chodzić a na Win 98 bez problemu.
Byście mnie musieli obrzezać zebym zsiadł z tronu mojego Windows Xp@Longhorn:) na takie gówno jak win 98!
Po co chodzić po kumplach lub crackować ??
Na stronie MICROSOFTU jest legalna wersja 180–cio dniowa.
Gorąco polecam.
Pozdrówki
Na stronie MICROSOFTU jest legalna wersja 180–cio dniowa.
Gorąco polecam.
Pozdrówki
Win 2k3 kosztuje chyba wiecej niz 600–800zł, a co do 'idę do kumpla....' – zapytaj się swoich kumpli czy mogą normalnie pracować bez źadnych ograniczeń czasowych – bo z tego co lata po internecie moźna się dowiedzieć, ze do tej pory teoretyczny crack sie wywala po 30dniach...