MS Outlook – załączniki z interii!!!!
Witm. To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Naprawde przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy.
Otóź mam MS outlook 2002 (office xp) i jest tkai problem. Wszystkie załączniki do mnie dochodzą poza tymi wysyłąnymi z interii.pl nawet nie widać ikonki spinacza, napewno być powinny bo próbowałem juź wysłać z róźnych kont interii i wiele razy. Jak dotąd nie spotkałem się z problemami innych domen, być moźe poza interią teź będą jakieś problemy, ale z wirtualnej, onetu czy innych dochodzi wszystko. W zabezpieczeniach nie ma opcji o której czytałem na forum 'Nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie załączników, które mogą potencjalnie zawierać wirusy'. Moźliwe źe jest OE ale ja go nie uźywam. Pomóźcie!
Otóź mam MS outlook 2002 (office xp) i jest tkai problem. Wszystkie załączniki do mnie dochodzą poza tymi wysyłąnymi z interii.pl nawet nie widać ikonki spinacza, napewno być powinny bo próbowałem juź wysłać z róźnych kont interii i wiele razy. Jak dotąd nie spotkałem się z problemami innych domen, być moźe poza interią teź będą jakieś problemy, ale z wirtualnej, onetu czy innych dochodzi wszystko. W zabezpieczeniach nie ma opcji o której czytałem na forum 'Nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie załączników, które mogą potencjalnie zawierać wirusy'. Moźliwe źe jest OE ale ja go nie uźywam. Pomóźcie!
Odpowiedzi: 7
nie bardzo rozumiem
OE > Narzędzia > Opcje > Zabezpieczenia > Nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie...
czy o to chodziło (miałeś to zaznaczone i blokowało załączniki)?
OE > Narzędzia > Opcje > Zabezpieczenia > Nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie...
czy o to chodziło (miałeś to zaznaczone i blokowało załączniki)?
Nierozumiem. Mi chodzi oto źe outlook nie widzi załączników które powinny być na 100%. Dotyczy to tylko Interii. Gdy zaloguje sie przez www to jest ok ale chcę uźywać Outlooka i ta sprawa mnie draźni.
ale napisałeś ze:
czyli nie masz problemu z logowaniem bo jak by sie autlook nie lonczył z kontem to jak byc maile odbierał.
Wszystkie meile dochodzą te z interii teź tyle źe z niej bez załącznika.
czyli nie masz problemu z logowaniem bo jak by sie autlook nie lonczył z kontem to jak byc maile odbierał.
dzwoniłem do Biura Obsługi Klienta w Interii. Powiedziano mi źe skoro załącznik dochodzą gdy zaloguje sie na konto przez wwww to musi to być wina ustawień Outlooka. Dalej nie wiem co robić. Czy nikt nie wie gdzie to pozmieniać w opcjach aby działało?
a popatrz w opcjach na interi czy nie ma tam czegos takiego zeby kasowac niebezpieczne zalonczniki.
Jesli nie to skontaktuj sie z adminem kont na interi i z nim pogadaj dlaczego tak jest. to raczej nie jest wina outlooka.
Jesli nie to skontaktuj sie z adminem kont na interi i z nim pogadaj dlaczego tak jest. to raczej nie jest wina outlooka.
zapomniałem napisać źe ja mam konto w wirtualnej polsce. Wszystkie meile dochodzą te z interii teź tyle źe z niej bez załącznika.
a czy patrzyleś do kosza na koncie pocztowym interi czy przypadkiem te swietne programy antyspamowe tam nie umiescily tych maili?? Ja tak miałem swego czasu na wp wystarczył tytuł maila napisany skrutowo i antyspam go wywalał.
Nawet jesli bys uzywał OE i ta opcja
by byla wlonczona to ikonka spinacza by była było by widać tez zaloncznik tylko "wygaszony" z którym nic by nie mozna było zrobic.
Nawet jesli bys uzywał OE i ta opcja
'Nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie załączników, które mogą potencjalnie zawierać wirusy'
by byla wlonczona to ikonka spinacza by była było by widać tez zaloncznik tylko "wygaszony" z którym nic by nie mozna było zrobic.
Strona 1 / 1