MS Blackcomb – opinie
Tu mozecie pisac wszystko o MS Blackcomb.
ps. czy moglby ktos wyjasnic czym on wlasciwie bedzie, bo uslyszalem o nim z forum i nic wiecej nie wiem.
ps. czy moglby ktos wyjasnic czym on wlasciwie bedzie, bo uslyszalem o nim z forum i nic wiecej nie wiem.
Odpowiedzi: 14
hm znalazlem to...nie wyglada na FAKEa, zdjecia sa porobione wlasnie z tego filmiku
http://kolovrat.ru/Video_von_Windows_Blackcomb.wmv
http://kolovrat.ru/Video_von_Windows_Blackcomb.wmv
Jak czytam to wszystsko nt. Blackcomb to mi po prostu szczeka z lekka opada :D (najlepszy post: o polaczeniu z Solarisem i Mac'kiem – owszem Apple juz teraz sie buzuje ze Longhorn wraz z np. cieniowaniem okien to kopia OSX i co tu kryc, maja racje). Postanowilem was troche poinformowac. :wink:
http://www.winsupersite.com/showcase/longhorn_preview.asp
Ten link przeniesie was na stronke, ktora obserwoje od kilku miesiecy. Jej autor jest zdajze sie beta–testerem Microsoftu (chyba publicznym czy cos takiego) i to dosc szeroko znanym. Link przeniesie was do artykulu o Blackcomb z ktorego mozna mniej wiecej wyczytac: o pierwszych pogloskach o BCKC w 2001 roku, integracji UI z przegladarka MSN (czyli juz pachnie kasa zarabiana przez MS z innych zrodel niz sprzedaz soft'u)oraz mozemy w nim zobaczyc screeny pochodzace z prezentacji systemu (pisze ze jest to prototyp UI wiec czegos co mozemy sie spodziewac w (i) nastepcy LH).
Jednakze paru istotnych informacji nie znajdziemy: chociazby planowanej daty powstania, typu systemu (kraza pogloski iz Longhorn bedzie systemem typu klient a Blackcomb – serwer), wymagan (oczywiscie beda one iscie draonskie, jesli teraz MS zamierza wprowadzic obsluge 3D i to do takiego stopnia, ze na starszych PC Longhorn ma wygladac jak Win2000 a na nowszysch ma zachowac swoj domyslny wyglad to jest to dosc przerazajace.) – co do wymagan... dosc niedawno na glownej stronie MS mozna bylo zobaczyc flash przedstawiajacy innowacje techniczne ktore maja zawierac (wg. mnie) nowe systemy, jesli nie bedzie tego w LH to zobaczymy to w Blackcombie (min. zaawansowana obsluga rozpoznawania mowy, obsluga ekranow o gigantycznych rozmiarach, obsluga gestow – czyli zarazdzanie oknami i plikami nie tylko myszka lecz rownierz rekoma).
Jescze jeden link warty odwiedzenia: http://bink.nu/Default.aspx?tabindex=4&tabid=8
Post napisany zbyt polowicznie, jednak sam wciaz poszukuje informacji nt. Blackcomb.
(sorki ze tutaj to pakuje) Jeszcze jedno... poszukuje kogos kto moze mi przeslac plik shell32.dll z Longhorna 4074. kontakt: kaworu–spu@tlen.pl
http://www.winsupersite.com/showcase/longhorn_preview.asp
Ten link przeniesie was na stronke, ktora obserwoje od kilku miesiecy. Jej autor jest zdajze sie beta–testerem Microsoftu (chyba publicznym czy cos takiego) i to dosc szeroko znanym. Link przeniesie was do artykulu o Blackcomb z ktorego mozna mniej wiecej wyczytac: o pierwszych pogloskach o BCKC w 2001 roku, integracji UI z przegladarka MSN (czyli juz pachnie kasa zarabiana przez MS z innych zrodel niz sprzedaz soft'u)oraz mozemy w nim zobaczyc screeny pochodzace z prezentacji systemu (pisze ze jest to prototyp UI wiec czegos co mozemy sie spodziewac w (i) nastepcy LH).
Jednakze paru istotnych informacji nie znajdziemy: chociazby planowanej daty powstania, typu systemu (kraza pogloski iz Longhorn bedzie systemem typu klient a Blackcomb – serwer), wymagan (oczywiscie beda one iscie draonskie, jesli teraz MS zamierza wprowadzic obsluge 3D i to do takiego stopnia, ze na starszych PC Longhorn ma wygladac jak Win2000 a na nowszysch ma zachowac swoj domyslny wyglad to jest to dosc przerazajace.) – co do wymagan... dosc niedawno na glownej stronie MS mozna bylo zobaczyc flash przedstawiajacy innowacje techniczne ktore maja zawierac (wg. mnie) nowe systemy, jesli nie bedzie tego w LH to zobaczymy to w Blackcombie (min. zaawansowana obsluga rozpoznawania mowy, obsluga ekranow o gigantycznych rozmiarach, obsluga gestow – czyli zarazdzanie oknami i plikami nie tylko myszka lecz rownierz rekoma).
Jescze jeden link warty odwiedzenia: http://bink.nu/Default.aspx?tabindex=4&tabid=8
Post napisany zbyt polowicznie, jednak sam wciaz poszukuje informacji nt. Blackcomb.
(sorki ze tutaj to pakuje) Jeszcze jedno... poszukuje kogos kto moze mi przeslac plik shell32.dll z Longhorna 4074. kontakt: kaworu–spu@tlen.pl
Tapety i obrazy z Windows BlackComb i Windows XP ze stylami Windows BlackComb:
Tapeta 1
Tapeta 2
Tapeta 3
Tapeta 4
Tapeta 5
Tapeta 6
Tapeta 7
Tapeta 8
Tapeta 9
Tapeta 10
Obraz 1
Obraz 2
Obraz 3
Obraz 4
Obraz 5
Obraz 6
Obraz 7
Obraz 8
Obraz 9
Obraz 10
Obraz 11
Obraz 12
Obraz 13
Obraz 14
Obraz 15
Obraz 16
Nie jestem pewny, ale niektóre obrazy chyba były robione z tym programem na Windows'ie XP: http://www.desktopsidebar.com/files/sidebarb72.exe
Nie testowałem tego programu więc nie wiem czy napewno. Słyszałem, źe BlackComb nie będzie miał paska startów, więc obrazki z paskiem startów to moźe być Windows XP z tym programem.
Tapeta 1
Tapeta 2
Tapeta 3
Tapeta 4
Tapeta 5
Tapeta 6
Tapeta 7
Tapeta 8
Tapeta 9
Tapeta 10
Obraz 1
Obraz 2
Obraz 3
Obraz 4
Obraz 5
Obraz 6
Obraz 7
Obraz 8
Obraz 9
Obraz 10
Obraz 11
Obraz 12
Obraz 13
Obraz 14
Obraz 15
Obraz 16
Nie jestem pewny, ale niektóre obrazy chyba były robione z tym programem na Windows'ie XP: http://www.desktopsidebar.com/files/sidebarb72.exe
Nie testowałem tego programu więc nie wiem czy napewno. Słyszałem, źe BlackComb nie będzie miał paska startów, więc obrazki z paskiem startów to moźe być Windows XP z tym programem.
Życzenia poboźne, czy przeciek jakiś masz? Na czym połączenie owe polegać ma moźe byłbyś uprzejmy oświecić mnie?*Dese*:MS Blackcomb!!! jak dla mnie 8) będzie to połaczenie systemu Windows (XP/Longhorn) z Unixem
, Soralis–em, i Mac.
Załoźyć moźe chcesz o te daty się? Chętnie zakład przyjmę.*Dese*:Jak wyjdzie z taśmy [...]to Będziemy mieli "Prawdziwego Matrixa[...]" Pierwsze wersje Alpha bedą za jakiś rok, Final ok. 2 do 4 lat. Tylko jaki Sprzet to Łyknie [...]i za jakie pieniądze [...]
*Dese*:
[...]Bzdury o konfigu[...]
Mordki, których z przesadą uźywasz, na co uwagę Rebe zwracał Ci wyciąłem, podobnie jak poboźnych źyczeń spis, który naleźało by sobie wstawić w podpis a nie z palca klepać.
Pozdrawiam.
Windows BlackComb miał wyjść przed systemem Longhorn jednak internet nie był tak powszechny jak się spodziewał MS. BlackComb jest, a przynajmniej był zapowiedzniany na rok 2010. Ten system będzie budowany od zera, nie będzie kolejną kontynuacją. System MS postanowił się pozbyć sławnego paska startów i chyba zastąpi to jakimś panelem u góry ekranu. Podobno MS juź stworzył Windows BlackComb build 440. Boję sie tylko tego, źe będą wielkie wymagania i źe będzie tak dzirawy jak ser szwajcarski (Win XP).
Serdecznie pozdrawiam, 8)
Windows BlackComb miał wyjść przed systemem Longhorn jednak internet nie był tak powszechny jak się spodziewał MS. BlackComb jest, a przynajmniej był zapowiedzniany na rok 2010. Ten system będzie budowany od zera, nie będzie kolejną kontynuacją. System MS postanowił się pozbyć sławnego paska startów i chyba zastąpi to jakimś panelem u góry ekranu. Podobno MS juź stworzył Windows BlackComb build 440. Boję sie tylko tego, źe będą wielkie wymagania i źe będzie tak dzirawy jak ser szwajcarski (Win XP).
MS Blackcomb!!! jak dla mnie 8) będzie to połaczenie systemu Windows (XP/Longhorn) z Unixem, Soralis–em, i Mac. Jak wyjdzie z taśmy :!: :!: :!: :to Będziemy mieli "Prawdziwego Matrixa :D :D :D " Pierwsze wersje Alpha bedą za jakiś rok, Final ok. 2 do 4 lat. Tylko jaki Sprzet to Łyknie :?: :?: :?: , i za jakie pieniądze :?: :?: :?:
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Xeon 2.4 GHz szt.2, PŁ. GŁ. Intel 850i, 1024 MB RD–Ram 1066MHz, 200GB Baracyda, Astra–DSL, GForce FX 5600, DVD–RAM.
Xeon 2.4 GHz szt.2, PŁ. GŁ. Intel 850i, 1024 MB RD–Ram 1066MHz, 200GB Baracyda, Astra–DSL, GForce FX 5600, DVD–RAM.
MS Blackcomb!!! jak dla mnie 8) będzie to połaczenie systemu Windows (XP/Longhorn) z Unixem, Soralis–em, i Mac. Jak wyjdzie z taśmy :!: :!: :!: :to Będziemy mieli "Prawdziwego Matrixa :D :D :D " Pierwsze wersje Alpha bedą za jakiś rok, Final ok. 2 do 4 lat. Tylko jaki Sprzet to Łyknie :?: :?: :?: , i za jakie pieniądze :?: :?: :?:
:rantag:Tu mozecie pisac wszystko o MS Blackcomb.
moźecie? A kim Ty jestes??? źeby dyktowac?
Chyba powinienes poprosic no nie? To Ty chcesz wiedziec wiecej a nie ja.
A kim ty jestes, zeby o to sie spierac? Jak sam zauwazyles napisalem "mozenie", a nie "musicie" lub "macie mi tu pisac" i to wcale nie jest dyktowanie. Piszesz ze to ja chce wiedziec wiecej, a nie Ty, wiec po co tu zagladasz? To nie jest temat z konkretnym problem, ktory dotyczy tylko mnie, ew paru innych osob. Takie tematy zaklada sie dla calego spoleczenstwa z forum.
rantag:Tu mozecie pisac wszystko o MS Blackcomb.
moźecie? A kim Ty jestes??? źeby dyktowac?
Chyba powinienes poprosic no nie? To Ty chcesz wiedziec wiecej a nie ja.
rantag:Tu mozecie pisac wszystko o MS Blackcomb.
Chłopie !!temat Longhorna jest jeszcze odległy,a ty juz wyskakujesz z Blackombem?? :lol:
Powiem tylko tyle źe BlackComb to windows jako środowisko 3D.
Pomyślcie kiedy to będzie....
Pomyślcie kiedy to będzie....
Jak dla mnie moźna ten topic smiało usunąc i zreaktywować za jakeiś 4 lata – dopiero gdzieś za tyle bedzie miał on sens :P :twisted:
Blackcomb będzie następcą Longhorna. Według mnie to dopiero będzie odskocznia od ixpe bo longhorn będzie średni (wg. mnie) :roll:
Strona 1 / 1