Mozilla
Mam pytanko moźe bardzo dla niektórych z was bardzo głupie ale dlaczego Mozilla ma być bezpieczniejsza od IE.Pytam, bo niedawno przeszedłem na Mozillę i zasadniczo nie widzę róźnicy.
Odpowiedzi: 13
Under:@Wiewia zgadzam sie z tobą w 90%.
Ale własnie dzisiaj FF poraz 2 usunełam moje zakładki. ( a siostra sie drze źe specjalinie to zrobiłem )
Ja teź traciłem zakładki w "ff"jak restartowałem małym guziczkiem komputer przy włączonej przeglądarce od tamtego momentu zawsze mam kopie zakładek.
Wiewia:w miare dobrze zabezpieczony system ochrony (typu antiwirus lub firewall)
Ja od miesiąca jestem bez antywira i firewalla,a od wczoraj bez źadnego SP.... i nie mam zamiaru nic instalowac :mrgreen:
@Wiewia zgadzam sie z tobą w 90%.
Ale własnie dzisiaj FF poraz 2 usunełam moje zakładki. ( a siostra sie drze źe specjalinie to zrobiłem )
Witam
Uwaźam ze kazda inna przeglądarka jak IE jest lepsza bezwględu czy będzie to Opera czy FF. Na forach wojna pomiedzy tymi przeglądarkami trwa juź od dawna. I tak naprawde zdania są wiecznie podzielone.
Ja osobiscie uźywam Opery i nie ma znią źadnych problemów. Ogólnie jestem zniej zadowolony.
Lecz wiadomo nie od dzis źe nic nie pomorze nawet najlepsza przeglądarka jeśli nie zastosujemy zdrowy rozsądek hulania po sieci i w miare dobrze zabezpieczony system ochrony (typu antiwirus lub firewall)
Pozdrawiam :D
Uwaźam ze kazda inna przeglądarka jak IE jest lepsza bezwględu czy będzie to Opera czy FF. Na forach wojna pomiedzy tymi przeglądarkami trwa juź od dawna. I tak naprawde zdania są wiecznie podzielone.
Ja osobiscie uźywam Opery i nie ma znią źadnych problemów. Ogólnie jestem zniej zadowolony.
Lecz wiadomo nie od dzis źe nic nie pomorze nawet najlepsza przeglądarka jeśli nie zastosujemy zdrowy rozsądek hulania po sieci i w miare dobrze zabezpieczony system ochrony (typu antiwirus lub firewall)
Pozdrawiam :D
gusioo – nie zaczynaj znowu....
A dowody?? Choćby doniesienia o luce prawie identycznej jak w IE. Nie zaprzeczam, źe są szybko łatane. Bobi – Opera moźe mieć najmniej luk ale są one bardziej niebezpieczne niź drobne luki (nie mówię o krytycznych) w Firefoxie i IE
UPD:
U mnie FF
A dowody?? Choćby doniesienia o luce prawie identycznej jak w IE. Nie zaprzeczam, źe są szybko łatane. Bobi – Opera moźe mieć najmniej luk ale są one bardziej niebezpieczne niź drobne luki (nie mówię o krytycznych) w Firefoxie i IE
UPD:
Bobi:
Zwróć teź uwagę na szybkosć uruchamiania się poszczególnych przeglądarek bez tuningu. Kto wygrywa?
U mnie FF
Peter_l, nie masz racji. W Operze do tej pory zostało odkryte najmniej dziur, a te które znaleziono zostały natychmiast załatane.
Co do zajmowanej pamięci to tez sprawa względna, spróbuj pod FF otworzyć stronę gdzie znajduje się sporo obrazków w wysokich rozdzielczościach i tym samym duźo waźących, zamulenie całego systemu murowane.
W Operze nawet przewijac płynnie stonę moźna.
Zwróć teź uwagę na szybkosć uruchamiania się poszczególnych przeglądarek bez tuningu. Kto wygrywa?
Tak więc zanim jakiś zarzut wystosujesz pomyśl i jakies dowody przedstaw.
P.S. Niech ten temat nie stanie się kolejnym miejscem wymiany uprzejmości, czego Wam i sobie źyczę.
Co do zajmowanej pamięci to tez sprawa względna, spróbuj pod FF otworzyć stronę gdzie znajduje się sporo obrazków w wysokich rozdzielczościach i tym samym duźo waźących, zamulenie całego systemu murowane.
W Operze nawet przewijac płynnie stonę moźna.
Tak więc zanim jakiś zarzut wystosujesz pomyśl i jakies dowody przedstaw.
P.S. Niech ten temat nie stanie się kolejnym miejscem wymiany uprzejmości, czego Wam i sobie źyczę.
Peter_l:Oprócz tego, źe jest dziurawa i zajmuje 20 MB pamięci.
Jakieś dowody ?
Czy znowu śniłeś na jawie ?
IMHO wszystko jest dziurawe :wink:
Under:Opera jest bardzo dobra.
Oprócz tego, źe jest dziurawa i zajmuje 20 MB pamięci.
adam246:dlaczego Mozilla ma być bezpieczniejsza od IE. .
Dlatego źe większość syfu w internecie jest robiona pod IE właśnie.
Opera jest bardzo dobra.
IMO, kaźda przeglądakra jest bezpieczna. Nie ma janbezpieczniejszej przeglądarki.
Naleźało by się zastanowić co to wogóle znaczy "bezpieczna przeglądarka".
Naleźało by się zastanowić co to wogóle znaczy "bezpieczna przeglądarka".
Strona 1 / 1