Mozecie cos objasnic?
Kiedys mialem Ghosta w win98 ale byl na cd wkladalem cd 50 min roboty i mialem sprawny system wszystkie sterowniki wsio.Teraz kiedy system siada reinstalacja ktora trwa 30 min ale wszystkie sterowniki i inne badziewia :(
1)Czy GHOST to program darmowy jezeli tak gdzie moze go szukac?
2)Czy obraz winXP mozna zrobic ghostem na cd samostartujacym z pod dosa??Tak jak mialem win 98?
1)Czy GHOST to program darmowy jezeli tak gdzie moze go szukac?
2)Czy obraz winXP mozna zrobic ghostem na cd samostartujacym z pod dosa??Tak jak mialem win 98?
Odpowiedzi: 18
Dzięki za odpowiedź
Styczność z Ghostem miałem jakieś 2 lata temu. Tworzyło się dyskietkę ratunkową i wystarczyło z niej zabootować, wskazać obraz systemu na dysku i wszystko się przywracało. Wydaje mi się, że trial zainstalowany w systemie i robiący backup'y "na żywo" jak nazwa wskazuje po okresie testowym przestanie działać, ale taka dyskietka/płyta bootująca raczej nie.
Mam jakiś trial Ghost. Czy po dwóch miesiącach, gdy będę chciał odtworzyć system będzie jeszcze działał?
RzEmIeN:A jest jakis darmowy program w stylu GHOSTA co przywraca niepelnosprawny system do uzytku??
W jakiś sposób moźe pomóc stosowanie PEBuilder–a :
http://www.nu2.nu/pebuilder/
czy innych – podobnych narzedzi typu Ultimate Boot CD lub Emergency Boot CD.
Pełnią one jednak funkcję dysków diagnostycznych, bądx pozwalających uzyskać dostęp do zwalonego systemu, nie zaś tworzenia i przenoszenia obrazów.
A jest jakis darmowy program w stylu GHOSTA co przywraca niepelnosprawny system do uzytku??
udzielałem porady "technicznej" a nie "etycznej" ;–)
Tia, a zastanawiałeś się QQQ z kąd RzEmIeN ma wziąść tego Ghosta 2003 nie łamiąc prawa, za wyjątkiem kupna :?:
Życze powodzenia w szukaniu Trial`a Ghost.
BTW, przekopałem kiedyś większość dostępnych zasobów sieci i takiego Trial`a ( edycja 00–04 ) nie
znalazłem, jedynie tą edycję i to na Ruskim :? servie.
Oczywiście są inne darmowe softy do Backup Image ale o Ghost zapomnij.
Życze powodzenia w szukaniu Trial`a Ghost.
BTW, przekopałem kiedyś większość dostępnych zasobów sieci i takiego Trial`a ( edycja 00–04 ) nie
znalazłem, jedynie tą edycję i to na Ruskim :? servie.
Oczywiście są inne darmowe softy do Backup Image ale o Ghost zapomnij.
przestaw sie na Ghosta 2003 –robi obraz systemu bezposrednio spod windy na drugim ( fizycznie ) dysku lub CD . Jak czujesz sie system zaczyna sie sypac odpalasz restore system ( pod winda ) i za 5 min ( drugi dysk ) masz system jak w dniu kiedy go zgrałes . Jak system padnie totalnie i nie chce wstac – pozostaje dyskietka startowa i odzyskiwanie – trwa 10 min ale jest tak samo skuteczne.
uzytkownik i haslo jest ale co uruchomic :shock: ??to nie jest ta wersja co mialem kiedys spod dosa :shock: nie dalo by rady jej wykrecic??ten programik jest conajmniej dziwny mozna nim utworzyc jakas startowa dyskietke ale mi stacja A nie dzilal bo nie mam tasmy :? ktos umie sie tym programemm poslugiwaC??
McScr@by:RzEmIeN:Znalezlem link McScr@b'ego widac ze zna sie na ruskim :)
Jakotako ( po japońsku z tym ruskim :wink: ).
BTW, był to jedyny trial Ghost`a który znalazłem kiedyś tam.
Hasełko i login :shock:
kiedyś ściągałem i nie było :? .
W niektórych wersjach stosowne dane pokazytwąły się na ekranie startowym Ghosta – uruchamianym w trybie DOS, a w kaźdym razie numerki takowe tam były – teź sięk iedyś mocno zdziwiłem, źe progrma coś ode mnie chce i dopiero po ponownym jego uruchomieniu zoczyłem osohozi.
RzEmIeN:Znalezlem link McScr@b'ego widac ze zna sie na ruskim :)
Jakotako ( po japońsku z tym ruskim :wink: ).
BTW, był to jedyny trial Ghost`a który znalazłem kiedyś tam.
Hasełko i login :shock:
kiedyś ściągałem i nie było :? .
W ostatnim Enterze (juz mnie nie kraccie za reklame) 09' 2004 zamiescili na Cd program freeware DrvImagerXP 2.2. Co prawda nie pisze ze mozna go uruchomic z dyskietki, ale chyba i tak warto zwrocic na niego uwage.
Ale zeby uruchomic triala trzeba nazwe uzytkownika i haslo ale z kad to wziasc jak strona po rusku i badz madry i sie dowiedz :wink:
Znalezlem link McScr@b'ego widac ze zna sie na ruskim :)
Norton Ghost ( lub pakiet Norton System Works Pro ).
Link do trial`a podawałem na forum ( Jedna z pierwszych wersji Ghost`a ).
Obraz moźesz takźe stworzyć za pomocą np.PowerQuest/Symantec Drive Image.
( Link do trial takźe podawany lub v5. w jakimś KE :mrgreen: ).
Paragon Drive Backup + Image Mounter ( w którejś edycji KE :mrgreen: ).
Acronis TrueImage .
Link do trial`a podawałem na forum ( Jedna z pierwszych wersji Ghost`a ).
Obraz moźesz takźe stworzyć za pomocą np.PowerQuest/Symantec Drive Image.
( Link do trial takźe podawany lub v5. w jakimś KE :mrgreen: ).
Paragon Drive Backup + Image Mounter ( w którejś edycji KE :mrgreen: ).
Acronis TrueImage .
Wlasnie ten program mialem na cd kiedys ale nie wiem gdzie jest :roll: ale na niej byl obraz win98 ze sterownikami a jaka jest dokladna nazwa tego programiku:–)?
RzEmIeN zrób np. tak jak w opisie i powinno byc dobrze
1. Nie
2. Tak
A co do tego co napisąłes na wstepie to jawi się tylko jedna odpowiedź – coś robisz źle, a w dodatku opis jest kompletnie niezrozumiały.
2. Tak
A co do tego co napisąłes na wstepie to jawi się tylko jedna odpowiedź – coś robisz źle, a w dodatku opis jest kompletnie niezrozumiały.
Strona 1 / 1