Moźe nie jest to Windows XP ale.......

Moźe nie jest to Windows XP ale takźe system operacyjny lecz starszy brat XP Windows 98.

Otóź zwracam się do was z pytaniem na które mam nadzieje ktoś udzieli mi odpowiedzi.
Jaka jest przyczyna zawieszania się systemu jak próbuje zminimalizować okienko Windowsa czy innego programu np. Tlenu.
Wspomnę moźe źe w ostatnich dniach spaliła mi się karta graficzna Geforce 3 Titanium 200 i chwilowo do swojego ECS K7S6A podpiąłem starą kartę graficzną
S3Virge którą działa tylko na slocie PCI!
Tak się właśnie zastanawiam czy moźe to nie jakiś konflikt sprzętowy bo system juź trzykrotnie instalowałem takźe po awarii karty sprawdzałem wszystkie inne części w tym dysk twardy i źadnych usterek nie było.
Jeśli macie jakąś rade proszę was pomóźcie Dziadkowi:)

P.S. Sorka źe marudze o tym systemie ale kurcze ostatnio mam poraźke z kompem i nie miałem do kogo się zwrócić :)

Odpowiedzi: 9

Panowie chciałem wam podziękować, bo to wy wszyscy mieliście po trochę racji :D:D
Okazuje się, źe karta robi mi sceny a moje/nasze podejrzenie utwierdziła inna karta poźyczona, ale juź na AGP Geforce 2 na której było wszystko oki.
No cóź teraz musze się pomęczyć na tej karcie i czekać cierpliwie na swoją, która juź jest w serwisie (ciekawe czy przyjmą gwarancje :twisted: )
Dziadek
Dodano
03.02.2004 19:52:30
przecie napisał źe instalował

bo system juź trzykrotnie instalowałem

Myśle źe to wina sterowników, miałem podobny problem:

wystarczyło źe suwakiem chciałem ruszyć (szczególnie w WORDZIE) system od razu sie wieszał.

Oczywiście wtedy kiedy miałem S3 i win98.
robert200
Dodano
03.02.2004 03:32:57
Dobra, masz rację.
Pawek
Dodano
02.02.2004 16:56:29
Pawek:
jednak wydaje mi się, źe UPEWNI SIĘ, ŻE TA KARTA JEST ZŁA DOPIERO WTEDY, KIEDY PRZEINSTALUJE "NA NIEJ" SYSTEM I DALEJ BĘDĄ PROBLEMY :wink:

Fakt, masz racje – WYDAJE CI SIĘ.
co to da przeinstalowanie systemu na tej samej karcie – i załózmy, ze – jak piszesz sam – problemy są nadal?
Nic Ci nie da, NADAL nie wiesz, czy to karta, czy moze cokolwiek innego (np. zasilacz). Wiesz tylko wtedy tyle, ze to nie wina systemu i nic wiecej, a raczej ławtwiej i szybciej jest podmienic na chwile karte, niz przeinstalowywac system.
adamno
Dodano
02.02.2004 16:01:09
adamno:
Pawek:
Być moźe to właśnie ta karta. By się upewnić musiałbyś w sumie przeinsalować system.

By się upewnić musiałbyś po prostu wsadzic na chwilę inna karte. Jesli objaw zniknie – była to wina karty, jeśli bedzie sie powtarzać – karta nie ma nic do tego.
Przeinstalowanie systemu – lepiej traktowac jako ostatecznosc (chyba, ze ktoś lubi)

Masz po czesci rację, jednak wydaje mi się, źe UPEWNI SIĘ, ŻE TA KARTA JEST ZŁA DOPIERO WTEDY, KIEDY PRZEINSTALUJE "NA NIEJ" SYSTEM I DALEJ BĘDĄ PROBLEMY :wink:
Pawek
Dodano
02.02.2004 15:22:12
Pawek:
Być moźe to właśnie ta karta. By się upewnić musiałbyś w sumie przeinsalować system.

By się upewnić musiałbyś po prostu wsadzic na chwilę inna karte. Jesli objaw zniknie – była to wina karty, jeśli bedzie sie powtarzać – karta nie ma nic do tego.
Przeinstalowanie systemu – lepiej traktowac jako ostatecznosc (chyba, ze ktoś lubi)
adamno
Dodano
02.02.2004 13:28:01
pozatym co mówili przedmówcy spróbuj poczyścić system
np.Ashampoo
Xior
Dodano
02.02.2004 12:15:48
Raczej cos z karta.
Sprobuj nie instalowac serownikow i uzywac jej jako vga. Sprobuj zmienic port PCI
jot
Dodano
02.02.2004 11:25:50
Cięźko powiedzieć co to moźe być. A wydawało mi się, źe minimalizacja okna to nie jest taki skomplikowany proces :wink:

Pawek
Dodano
02.02.2004 11:16:41
Dziadek
Dodano:
02.02.2004 01:17:38
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1