Montowanie Radeona 9550 :/
Witam . Mój komp miał karte GeForca 4 MX440–SE 64 DDR. Chcem zmienić na ATI Radeon 9550 128MB. Wkładam tego radeona a mi obrazu nieodczytuje . Wsadzam go na AGP4 ,powinna się dostosować ale ona nie chodzi ?? :> co trzeba zrobić źeby chodziła ??
Odpowiedzi: 8
HunTeR–BoY:co trzeba zrobić źeby chodziła ??
Moźe choć typ płyty podać, by przeczytać w następnych postach, źe upgrade BIOSu potrzeba zrobić , lub choć od resetu obecnego zacząć.
tpalarczyk:Kurcze! Juź chyba wiem, czemu karta nie "odczytuje obrazu" bo przecieź ona ma go cholera wyświetlać.
Ale z tą kartą to do psychologa jak się dostosować nie chce, trudne psychologiczne przypadki to moźe w innym dziale... :mrgreen:
I jeszcze chodzić nie potrafi? O masz no! Moźe najpierw niech poraczkuje troche to się nauczy chodzić. :twisted:
Bardzo niegrzecznie :x
HunTeR–BoY:Witam . Mój komp miał karte GeForca 4 MX440–SE 64 DDR. Chcem zmienić na ATI Radeon 9550 128MB. Wkładam tego radeona a mi obrazu nieodczytuje . Wsadzam go na AGP4 ,powinna się dostosować ale ona nie chodzi ?? :> co trzeba zrobić źeby chodziła ??
Kurcze! Juź chyba wiem, czemu karta nie "odczytuje obrazu" bo przecieź ona ma go cholera wyświetlać.
Ale z tą kartą to do psychologa jak się dostosować nie chce, trudne psychologiczne przypadki to moźe w innym dziale... :mrgreen:
I jeszcze chodzić nie potrafi? O masz no! Moźe najpierw niech poraczkuje troche to się nauczy chodzić. :twisted:
Bo prawdziwe taktowanie tej pamięci wynosi 200MHz (400MHz DDR!).
Nie wiem jakie ma parametry Twoja karta, zobacz w specyfikacji. Jakim progsem odczytujesz ??
Wsadziłem juź , jest ok tylko jedna rzecz mnie niepokoi ! Czemu ona ma taktowania 250/200 jak powinna mie 250/400 ?? :>
Najpierw powinieneś odinstalować stare stary (przy wpiętej starej karcie\0. \zrób to wg wskazówek w "przyklejonym". Potem ustaw stery na "standardowe VGA", wyłącz kompa, wymień karte (dobrze dociśnij w slocie, jak ma zatrzask to musi zaskoczyć) i odpal kompa na nowo. Potem zainstaluj stery od nowej grafy. Good luck :lol:
opisz dokladniej co sie dzieje.Sprawdz czy dobrze docisnales karte
Strona 1 / 1