monitorowanie sieci
w jaki sposob mozna zobaczyc kto siedzi na moim kompie nie ma w xp monitora sieci a jakis madry probuje mi zaladowac wirusa jak tylko cos udostepnie
Odpowiedzi: 6
Dzieki wszystkim za odpowiedzi
nie potrzeba zadnych programow by zobaczyc czy ktos siedzi u ciebie w kompie i co przeglada/kopiuje
pisze z pamieci, wiec moge sie pomylic, ale chyba jest to tu :
panel steraowania–> narzedzia systemowe–>zarzadzanie komputerem–> sesje (tu pokazuje czy ktos jest do nas podlaczony)
panel steraowania–> narzedzia systemowe–>zarzadzanie komputerem–> foldery udostepnione – tu pokazuje co kto przeglada
pisze z pamieci, wiec moge sie pomylic, ale chyba jest to tu :
panel steraowania–> narzedzia systemowe–>zarzadzanie komputerem–> sesje (tu pokazuje czy ktos jest do nas podlaczony)
panel steraowania–> narzedzia systemowe–>zarzadzanie komputerem–> foldery udostepnione – tu pokazuje co kto przeglada
essential nettool – program monitoruje wszyskie otwarte porty na kompie, skanuje siec, pokazuje kto co i kiedy sie wbija do ciebie, i duzo innych opcji
jest monitor sieci w xp wejdz w teczke windows/ system32/––i odpal plik fsmgmt
mozesz udostepniac tylko do odczytu to nie bedzie mogl nikt ci nic wgrac
mozesz udostepniac tylko do odczytu to nie bedzie mogl nikt ci nic wgrac
Hmmm, jesli chodzi o udostepnianie to wydaje mi sie, ze odznaczenie "zezwalaj uzytkownikom sieciowym na zmiane moich plikow" we wlasciwosciach udostepniania powinno wystarczyc. Wtedy chyba nie bedzie mozliwosci, zeby wsadzil ci jakis niechciany pliczek.
Hmmm, jesli chodzi o udostepnianie to wydaje mi sie, ze odznaczenie "zezwalaj uzytkownikom sieciowym na zmiane moich plikow" we wlasciwosciach udostepniania powinno wystarczyc. Wtedy chyba nie bedzie mozliwosci, zeby wsadzil ci jakis niechciany pliczek.
Strona 1 / 1