monitoring połączenia z internetem

moźe coś doradzicie. szukam programiku, który monitorował by stan połączenia z Internetem.
KOOnkretnie ma rejestrować w tle co jakiś czas czy jest połączenie z bramą i internetem. np. co 5 min.

Odpowiedzi: 3

W Uruchom wklep sobie np. ping –t onet.pl > c:ping.txt i dopoki nie przerwiesz, komputer bedzie pingowal onet, zapisujac wyniki do pliku tekstowego. Lacza Ci to nie bedzie obciazalo a ping z kilku godzin powie juz cos na temat "nie mania" netu :wink: .
EL NINO
Dodano
07.02.2005 21:05:11
chyba raczej nie.
chodzi mi o to, źe jestem podłączony przez sieć do Internetu.
Poniewaź odbywa się to z wykorzystaniem wi–fi tracę połączenie. Potrzebna mi informacja w rozmowie z adminem, kiedy połączenia nie było, a kiedy pojawiło się. Zostawiam wtedy kompa włączonego na 3 dni i wiem kiedy był dostęp a kiedy nie.
Normalnie to bym musiał nawet w tych godzinach w których nie dam rady wchodzić na jakąś stronę w celu sprawdzania tego. Więc potrzbny by był taki programi który by to sprawdził za mnie. Np. co by wysyłał ***gi co minut i to gdzieś zapisywał
blobox
Dodano
07.02.2005 20:41:51
Jakiś Firewal (ZoneAlarm,Outpost,Kerio) one pokazują połączenia wychodzące i przychodzące.

O to ci chodzi ??
SoWiK
Dodano
07.02.2005 19:26:43
blobox
Dodano:
07.02.2005 19:10:07
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1