!!!! Monitor !!!!!
Witam
Mam Powaźny problem z moniorem... Po nie całych 2 godzinach monior mi sie wyłącza i włącza wyłącza i włącza itp itp musze go wyłączyć na jakieś 10 min źe by posiedzieć jakieś kolejny 30 min normlanie bez źadnych wygibasów :( Jak zresetuje kopma przy tym "migotaniu" moniot przez pare chwil juź nie mruga... ale do pewnej chwili :( Wina monitora czy czegoś innego ?
Pozdrawiam
Mam Powaźny problem z moniorem... Po nie całych 2 godzinach monior mi sie wyłącza i włącza wyłącza i włącza itp itp musze go wyłączyć na jakieś 10 min źe by posiedzieć jakieś kolejny 30 min normlanie bez źadnych wygibasów :( Jak zresetuje kopma przy tym "migotaniu" moniot przez pare chwil juź nie mruga... ale do pewnej chwili :( Wina monitora czy czegoś innego ?
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 13
Jest rowniez cos takiego jak "zimny lut" i to rowniez moze byc powodem.
ale najdziwniejsze jest to źe nieraz monitor gra elegancko przez 6 godzin a nie raz jest tak źe godzina i juź mu odbija :|
Zrób tak jak pisze Lucky, i sprawdź równieź czy na płycie głównej źadne kondensatory (takie sterczące walce) nie są wypuchłe (ich górna część czy czasem nie jest wypukła. Jeśli jest to masz kłopot, na karcie graficznej teź sprawdź kondensatory.
adik154:Więc tak jak napisałem powyźej mogłeś go ugotować. Sprawdź czy na grafice i na MOBO nie masz powypuchanych kondensatorów.
Za bardzo nie kojarze... :? prościej ;) prosze
stary, jak degassuje to raczej nie bez powodou, moze w poblizu stoi jakis glosnik od wiezy lub magnez ;| i automatcznie robi Degauss. teraz to jest ewidentnie cos z monitorem jak Degauss'uje chcoiaz sprobuj popracowac z otwarta obudowa
Więc tak jak napisałem powyźej mogłeś go ugotować. Sprawdź czy na grafice i na MOBO nie masz powypuchanych kondensatorów.
niestety to nie pomogło :( dalej sie "Degauss'uje"
Lucky:pianke w obudowie :O, alez po co ? zeby mu bylo cieplej ;o
Tak napisał mi na GG źe mu czasami zimno :D nie pianke dałem by go troche wyciszyć ;) jak narazie wszystko OK ;)
Pozdrawiam
pianke w obudowie :O, alez po co ? zeby mu bylo cieplej ;o tutaj to mogla nie byc wina monitora tylko przegrewajacej sie karty graficznej, jesli nie miales zainstalownych paru coolerow w obudowie i jeszcze pianke dales to nic dziwnego ze miales cyrki z monitorem
thx... ;) ale jakieś 2 tygodnie temu gdy przylepiłem sobie pianke na obudowe od wewnątrz od wtedy zaczoł mi sie monitor psuć... dzisś sie kapłem źe być morze w środku kompa coś mu za gorąco albo coś... :| więc zdarłem te pianke z obudowy i jak narazie monitor działa i męcze go juź ponad 3 godziny... nie jestem pewny czy to to ale moge się mylić (oby!) jeśli problem nie wystąpi jutro znaczy sie źe sukces osiągnięty ;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
oj nie mam zielonego pojęcia. A nie masz juź gwarancji? mi na gwarze to za friko zrobili.
Jednak śądze źe jeśli naprawde sie rozregulował ten układzik to będzie to w granicach 50–100zł, jesli jednak coś sie w nim zfajczyło to ekonomiczniej będzie kupić nowy monitor :cry: Miejmy nadzieje źe to nie to. Moźe ktoś teź miał taki przypadek lub wie co moźe to być... Powodzenia PaWL!C...
Jednak śądze źe jeśli naprawde sie rozregulował ten układzik to będzie to w granicach 50–100zł, jesli jednak coś sie w nim zfajczyło to ekonomiczniej będzie kupić nowy monitor :cry: Miejmy nadzieje źe to nie to. Moźe ktoś teź miał taki przypadek lub wie co moźe to być... Powodzenia PaWL!C...
HIGHSCREEN MS1773P adik a niewiesz ile wyniósł by mnie koszt naprawy?
Mógł pójść układ sterujący w monitorze. Mi sie tak wyłaczał i właczał, odesłałem na serwis i przyszła odpowiedź źe wyregulowano układ sterujący. Jakiej firmy monitor?
Strona 1 / 1