monitor
po zaladowaniu sie systemu (Windows XP Profesional SP2) ale przed pojawieniem sie informacji ZAPRASZAMY monitor sie wylacza na kilka sekund
Odpowiedzi: 10
ale nigdy wczesniej takiego problemu nie bylo, pojawil sie kilka dni temu, wiec wina sprzetu odpada
komp ma pol roku. wiec zasilaczacz nie jest stary. Mam sformatowac grafe? Jak?
hmmm... koleszka ma gf fx5200 i taka sama ma sytuacje jak ty wiec nie wiem wgrywane byly rozne stery ale nic nie pomogło chyba niektore grafiki tak maja ;)
komp ma pol roku. wiec zasilaczacz nie jest stary. Mam sformatowac grafe? Jak?
wojtek_r95:niestety nnie pomoglo, a ze sterami kombinowalem juz na rozne sposoby. Czy jedynym rozwiazaniem ma by format?
Chyba karty graficznej, bo to nie system – sam napisałeś
po odinstalowaniu problem znikal.
Czasami dzieje się teź tak dlatego gdy jest w kompie stary zuźyty zasilacz. Po prostu karta jest wtedy w czasie uruchomienia przestawiana na niźszy pobór energii (czy jakoś tak) i następuje takie mrugnięcie. Wiem to z doświadczenia znajomej osoby. Oczywiście wcale u ciebie tak nie musi być., ale moźe warto to dla pewności sprawdzić.
niestety nnie pomoglo, a ze sterami kombinowalem juz na rozne sposoby. Czy jedynym rozwiazaniem ma by format?
A monitor w systemie jak jest widziany jako Pug&Play? Jesli tak to zainstaluj sterownik do monitora, jest na plytc ktora do niego dostales, pliki z rozszerzeniem INF. Moze to cos da, lub masz wadliwe stery do karty graficznej, sproboj zainstalowac inne, nowsze itp...
niestety nic nie pomoglo, ze sterami od grafy tez kombinowalem na rozne sposoby (starsze i najnowsze), ale po odinstalowaniu problem znikal. Gdy zainstalowalem to problem wracal. Sterowniki Ati, grafa SAPPHIRE RADEON 9550 128MB, monitor LG FLATRON F700B.
moze ma problemy z przejsciem na odpowiednia rozdzielczosc badz wlaczyc sie na odpowiednie odswiezanie ??? wlacz w systemie ustawienia na 800x600 i 60Hz ..... zobacz wtedy czy sie wylacza....
Strona 1 / 1