Monitor + TV na karcie Geforce 4 MX 440 –problem
Hej!
Wlasnie kupilem kabelek, zeby podlaczyc telewizor do kompa i wszystko dziala, widze to samo na monitorze i tv, jednak obraz na tv jest bardzo slabej jakosci, napisow na ikonkach praktycznie nie da sie rozczytac.
Gdy wlaczam jakis film, to na monitorze wszystko gra, a na telewizorze czarno, ale tylko w miejscu gdzie powinien sie wyswietlac obraz (tzn., ze np. gdy otworze film w okienku, to w okienku jest czarno, a na monitorze film idzie).
Wlasnie kupilem kabelek, zeby podlaczyc telewizor do kompa i wszystko dziala, widze to samo na monitorze i tv, jednak obraz na tv jest bardzo slabej jakosci, napisow na ikonkach praktycznie nie da sie rozczytac.
Gdy wlaczam jakis film, to na monitorze wszystko gra, a na telewizorze czarno, ale tylko w miejscu gdzie powinien sie wyswietlac obraz (tzn., ze np. gdy otworze film w okienku, to w okienku jest czarno, a na monitorze film idzie).
Odpowiedzi: 13
Panowie,własnie zaopatrzyłem sie w owy kabelek,ale nie wiem którą wer. tool'a mam zainstalowac do swojej karty–GF 2 MX400 i jakie dentki...???
I jak ewentualnie skonfigurowac ten programik:)
Kupiłem Euro–Svideo(4piny) wpiałem w przejsciówke "Y"
dołaczoną to owej karty i wszystko "siedzi" cacy...
Teraz czas na test...
Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałosc :)
I jak ewentualnie skonfigurowac ten programik:)
Kupiłem Euro–Svideo(4piny) wpiałem w przejsciówke "Y"
dołaczoną to owej karty i wszystko "siedzi" cacy...
Teraz czas na test...
Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałosc :)
Dzieki wielkie :)
hitman75:Hej!
Twój problem juź opisywany był juź kilka razy! Wystarczyło poszukać!
Zainstaluj sobie na czysto detonatory 42.70 i Twój problem zniknie! (potem mozesz zrobić upgrade detonatorów do dowolnej wersji) Tylko pamietaj upgrade! Bez usuwania tych 42.70
Masz jeszcze jedną moźliwość!
Ustawić monitor i telewizor na funkcję "dual viev" i odtwarzać filmy za pomocą subedit playera, bo on ma opcję wyboru monitora na którym ma lecieć film!
A co do jakości obrazu to: sprawdz jakość kabla, ustaw wyjście TV na PAL B i ustaw suwak filtra migotania maksymalnie w prawo!
TV mam zwykly SONY 21', do tv z kabla jest podłączona taka prostokatna kostka z tylu, a do kompa normalne wyjscie TV–OUT w karcie graficznej (GeForce 4 MX 440). Sterownikow zadnych nie bylo, w kompie (WinXP) widzi mi jako telewizor i chyba dobrze, ale nie wiem jak rozwiazac ten problem.
hitman75:Ej sory, ale to moj temat z moim problemem i jesli ktos ma jakiej inne problemy to moze lepiej niech zalozy swoj.
Za kazdym razem po powiadomieniu mailowym sprawdzam jak tam z odpowiedziami, a okazuje sie, ze nie sa one o moim problemie.
Kupiłes kabelek, ale jaki i do jakiego gniazda podłaczony juz nie napisałeś, mamy zgadywać jakich wyjść uźywasz jakich sterowników, jakie masz wejścia w TV , jaki TV?
Dlatego temat poleciał troche OT , a kasper to wykorzystał by swój problem przedstawić.
Ej sory, ale to moj temat z moim problemem i jesli ktos ma jakiej inne problemy to moze lepiej niech zalozy swoj.
Za kazdym razem po powiadomieniu mailowym sprawdzam jak tam z odpowiedziami, a okazuje sie, ze nie sa one o moim problemie.
napisałem
a nie :twisted:
miałem na myśli kabel z jedndą końcówką będąca EURo a drugą S–Video lub kompozyt. Tzn taki kabel gdzie nie trza juź przejściówki.
kable z jedną końcówką EURO
a nie :twisted:
kabel EURO z jedną końcówką
miałem na myśli kabel z jedndą końcówką będąca EURo a drugą S–Video lub kompozyt. Tzn taki kabel gdzie nie trza juź przejściówki.
Kasper:jezeli mam w Tv wejcie scart(euro) i antenowe–to czy moge podłączyc kompa pod antenowe czy musze pod euro??/
Tak moźesz pod antenowe , ale niebezpośrednio, przy czym obraz bedziesz miał gorszej jakości
adik154 co miałeś na myśli pisząc "kabel EURO z jedną końcówką"?
Kasper podłącz przez EURO. Sa specjalne przejścówki z S–Video i kompozytowego na EURO lub juź gotowe kable z jedną końcówką EURO. Ja takiego kabla uźywam i jest git :wink:
Poczytać artykuł i linki i odnośnik na końcu do GF.
http://solar.blurp.org/tvout.html
Jak masz 2000/ XP zastosuj ster 56.72,do 98/ME 56.64.
http://solar.blurp.org/tvout.html
Jak masz 2000/ XP zastosuj ster 56.72,do 98/ME 56.64.
A ja mam pytanie odnosnie Tv outu...
jezeli mam w Tv wejcie scart(euro) i antenowe–to czy moge podłączyc kompa pod antenowe czy musze pod euro??/
pzdr.
jezeli mam w Tv wejcie scart(euro) i antenowe–to czy moge podłączyc kompa pod antenowe czy musze pod euro??/
pzdr.
Chodzilo mi raczej o cos innego, niz o program, ktory konfiguruje rozdzielczosc i takie tam.
W ogole filmow nie widac, tylko czarny ekran, pomimo, ze na monitorze film sie odtwarza.
W ogole filmow nie widac, tylko czarny ekran, pomimo, ze na monitorze film sie odtwarza.
Strona 1 / 1