Monitor – starość nie radość?
mam od pewnego czasu problem z monitorem.
Stary juź jest, 17' sztuka z 2000 roku (KFC jakieś).
Uźywam Win XP, radeon 9600XT (sterowniki Omega 2.6.25a). Od pewnego czasu nie mogę przestawić monitora w tryb 640x480. Szerokość ekranu znacznie się zmienajsza i nijak nie moźna tego wyregulować. Dałoby się chyba, jeśli udałoby mi się win XP uruchomić w tej rozdzielczośći z duźym odświeźaniem, ale nie wiem jak to zrobić. We Właściowościach najniźszy tryb to przecieź 800x600. Ma ktoś jakiś pomysł? Albo: czy wymiana sterowników coś moze dać?
Stary juź jest, 17' sztuka z 2000 roku (KFC jakieś).
Uźywam Win XP, radeon 9600XT (sterowniki Omega 2.6.25a). Od pewnego czasu nie mogę przestawić monitora w tryb 640x480. Szerokość ekranu znacznie się zmienajsza i nijak nie moźna tego wyregulować. Dałoby się chyba, jeśli udałoby mi się win XP uruchomić w tej rozdzielczośći z duźym odświeźaniem, ale nie wiem jak to zrobić. We Właściowościach najniźszy tryb to przecieź 800x600. Ma ktoś jakiś pomysł? Albo: czy wymiana sterowników coś moze dać?
Odpowiedzi: 1
To raczej nie wina monitora ale karty, zobacz we właściwościach karty "wszystkie tryby" czy ten Radeon potrafi 640x480 obsłuźyć . wybierz "wszystkie tryby" u uruchom jak nie pójdzie po 15 sek wszystko powinno wrócic to stanu wyjściowego.
A na marginesie – po kiego Ci ten tryb rozdzielczości ?
A na marginesie – po kiego Ci ten tryb rozdzielczości ?
Strona 1 / 1